Sari la conținut

DIGIPET. Sfaturi pentru a ieși în siguranță cu pisica la plimbare

Pisicile sunt animale de interior, așa că multe dintre ele preferă să nu iasă niciodată din casă. Unele sunt, însă, dornice de aventură și vor afară.

Pisicii îi place să descopere teritorii și mirosuri noi. Pentru o pisică de apartament poate fi extrem de periculos să se aventureze singură în agitația unui oraș. Pentru siguranța pisicii și pentru ca experiența să nu fie una neplăcută, este bine să fie plimbată într-o lesă legată de un ham special.

„Dacă în momentul în care îi punem acel ham și pisica nu se mișcă de pe loc, întepenește sau se culcă pe o parte, e clar că nu va fi ușor”, spune Mirela Petcu, crescător de pisici rasa Singapura.

Acceptarea hamului se face prin încercări repetate, dar merită, pentru că o pisică în lesă oferă de multe ori un spectacol amuzant. Odată ieșiți afară, este bine să evităm zonele cu multă iarbă și să fim precauți.

„Să folosim acele soluții de deparazitare și soluțiile împotriva puricilor și ale căpușelor”, mai spune Mirela Petcu.

Pisicile sunt animale independente și încăpățânate. Pot fi dresate numai dacă vor, așa că e bine să știți că ele decid pe unde vă plimbați atunci când le scoateți afară.

Pe aceeași temă