Distracţie de Revelion în marile oraşe. Clujul se pregăteşte să devină Capitala Europeană a Tineretului 

Data publicării:
cluj capitala europeana FB

 

FOTO European Youth Capital Cluj 2015 Facebook

Clujul se pregăteşte să devină Capitala Europeană a Tineretului

Mai sunt câteva ore până la intrarea în 2015, anul în care Clujul va fi Capitala Europeană a Tineretului.

Evenimentul de deschidere va fi revelionul organizat în Piaţa Unirii, care va începe la ora 22.00.

Piaţa Unirii este deja pregătită pentru clujenii care vor să întâmpine noul an în stradă. Cap de afiş al evenimentului este concertul unei trupei daneze. Pentru petrecerea în aer liber, Primăria a pregătit 700 de sticle de şampanie, accesul pe patinoarul din piață va fi gratuit, iar petrecăreţii se pot bucura de bunătăţile puse la dispoziţie la căsuţele din piaţă. Primăria a cheltuit 73.000 de euro pentru organizarea revelionului din centrul oraşului, bani care provin din bugetul local. Anul trecut bugetul alocat pentru acest eveniment a fost de doar 12.000 de euro.

15 minute de artificii în Timişoara

Primăria Timișoara a pregătit şi în acest an un spectacol special pentru cei care vor să petreacă noaptea dintre ani în Piața Victoriei, spectacol în care se pune accent pe artiștii locali. Evenimentul a costat 120.000 de lei.

Programul de Revelion începe la ora 21.00 cu muzică ambientală. O jumătate de oră mai târziu vor începe să urce pe scenă mai multe trupe de muzică. Miezul nopții și intrarea în noul an vor fi marcate printr-un foc de artificii care va avea loc tot în central oraşului. Artificiile vor dura 15 minute şi costă în jur de 40.000 de lei.

Pentru artişti, municipalitatea alocat în acest an 75.000 de lei. În Piaţa Victoriei, acolo unde are loc petrecerea, se desfăşoară şi Târgul de Crăciun. Autorităţile locale aşteaptă şi în acest an câteva mii de persoane care să petreacă Revelionul în Piaţa Victoriei.

Muzică live şi un spectaculos foc de artificii, pentru craioveni, de la ora 21.00

În Craiova, Revelionul se va organiza în faţa Universităţii. Aici va fi amplasată o scenă pe care vor urca patru trupe: două dance-pop şi două hip-hop. Spectacolul va începe la ora 21.00. Trecerea în noul an va fi marcată cu un spectaculos foc de artificii.

Autorităţile aşteaptă cât mai mulţi craioveni la eveniment, chiar dacă se anunţă un ger năpraznic. Spectacolul a costat 16.000 de lei, iar banii provin din chiriile comercianţilor care şi-au deschis standuri în Orăşelul Copiilor.

Mulţi români vor trece în noul an, la vecinii bulgari

Spre deosebire de litoralul românesc, unde sunt deschise puţine hoteluri în această perioadă, în Bulgaria oferta este mult mai generoasă. Aici, pentru patru zile de distracţie, turiştii din România au plătit, în medie, 160 de euro de persoană.

Cele mai căutate staţiuni din Bulgaria pentru Revelion au fost Nisipurile de Aur, Constantin si Elena, Nessebar si Suny Beach.

Aici, majoritatea românilor au preferat hotelurile de cinci stele. Au plătit, în medie, 160 de euro de persoană pentru patru zile. În afară de cazare, mâncare şi băutură la discreţie, în această sumă intră masa festivă de Anul Nou, dar şi un carnaval, pe 1 ianuarie.

Pe litoralul românesc, în această perioadă, un sejur de trei zile, la un hotel de patru stele, costă 600 de euro. Cele mai hoteluri sunt deschise în staţiunea Mamaia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri