Distracție la munte. În Poiana Brașov, turiștii se pot da cu sania. La Cavnic deja se schiază

Data publicării:
poianab

Câţiva tineri turişti din Poiana Braşov și-au început ziua pe pârtie cu sania lor improvizată, care are câteva avantaje.

„Ăsta este noul model de sanie 2014. Este alcătuit dintr-un celofan şi o saltea de cămin. Este mai bine decât cu o sanie. Avem perne de aer, tot ce vă doriţi la ea”, glumește unul dintre ei.

Ne-a venit ideea vineri și ne distrăm cu asta”, adaugă un prieten de-ai săi.

Alţii, mai conservatori, au preferat să folosească săniuţele. „Am testat-o, dar am căzut, multe lovituri. Nu mai pot, mă doare. Ma dor picioarele. E frumos. Oricum, trebuia mult mai multă zăpadă”, spune o turistă.

Iar cei care nu au sănii pot închiria cu zece lei pe zi, după cum precizează administratorul unui centru de închiriere, Marius Arsenie.

La Cavnic, în Maramureş, stratul de zăpadă are deja 60 de centimetri. „Cât de cât bune pârtiile, au tunuri de zăpadă şi e acceptabil. Acuma n-ar fi rău să bătătorească zăpada, dar arată bine momentan”, este de părere un turist.

Au mers tunurile non-stop! Și cu puţină zăpadă naturală am reuşit să deschidem. Este primul weekend în care se schiază de sus. A început sezonul mai devreme decât anul trecut! Cam cu o săptămână mai devreme”, afirmă administratorul unei pârtii, Oana Poenaru.

Pe pârtia pe care o administrează, 30 de urcări costă 70 de lei. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri