Distracție. Mamaia, mai scumpă decât Ibiza

Data publicării:
DISTRACTIE

La capitolul distracţie, cluburi şi mulţi bani cheltuiţi, totul pe ritmuri electro, Mamaia poate fi cu greu întrecută, chiar şi de celebrele staţiuni ale distracţiei, precum Ibiza.

Românii cu bani au invadat deja cluburile luxoase de la malul mării, fie că acestea sunt la noi sau în stăinătate. Mulţi au plecat în insula Spaniei, însă cei rămaşi în ţară nu se feresc să cheltuiască într-o seară de club chiar şi cât pentru un bilet de avion până la celălalt capăt al Europei.

În cluburile din Mamaia o şampanie costă 500 de lei, iar cel mai ieftin suc, 10 lei. Diferenţele sunt şi mai mari când adunăm toate costurile.

De exemplu, transportul dus-întors, din Capitală în Mamaia, este mai scump cu maşina decât îi costă pe spanioli avionul. Românii ar ieşi mai ieftin dacă ar lua trenul.

Dacă ar fi să comparăm preţul transportului în interiorul staţiunii, acesta este cam acelaşi şi în România şi în Spania. Totuşi, este mai confortabil să circuli cu o maşină închiriată în Spania, decât să schimbi autobuzele în Mamaia.

Primarul Constanței nu vede niciun minus la capitolul infrastructură pe litoralul românesc.

În schimb, când vine vorba despre cazare și masă, lucrurile nu mai par atât de atractive. La un hotel de trei stele, românii plătesc pentru o cameră mai mult decât spaniolii, iar prețul unei mese la restaurant este cu doar 2 euro mai mic la noi. La fel stau lucrurile și în cazul serviciilor de pe plajă.

Şi distracţiile îi costă pe români mai mult: o plimbare cu skyjett-ul este cu 20 de euro mai scumpă, iar în majoritatea discotecilor din Ibiza turiştii nu plătesc intrarea, spre deosebire de Mamaia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri