Documentarul „Google și creierul mondial”, în deschiderea Astra Film Festival 2013

Data publicării:
astraflm

Filmul vorbeşte despre ambiţiosul proiect Google Books, care se doreşte a deveni cea mai mare bibliotecă virtuală din lume, şi despre cum sunt încălcate drepturile de autor.

Proiecţia va fi urmată de o sesiune Q&A cu regizorul, iar după discuţii, publicul este aşteptat în foaierul Casei de Cultură unde va concerta una dintre cele mai nonconformiste artiste din peisajul autohton, Ada Milea.

Cele 110 filme ale ediţiei aniversare ţintesc subiecte de actualitate de o mare diversitate, care nu se regăsesc pe agenda televiziunilor din România.

Printre acestea se numără „Internetul se închide”, „Nebunia Facebook” și „Drill Baby Drill”.

În premieră în România, va fi proiectat documentarul „Sindromul Veneţia”, un portret al unuia dintre cele mai frumoase oraşe din lume surprins în mijlocul unui proces de autodistrugere.

Afacerea Tănase. Leapşa pe murite” este un documentar de invetigaţie prezentat în premieră absolută la AFF în prezenţa regizorului, Ionuţ Teianu, despre faţa ascunsă a României ceauşiste şi mijloacele criminale la care Securitatea dorea să-i reducă la tăcere pe Virgil Tănase şi Paul Goma, disidenţi stabiliţi la Paris.

La Astra Film festival va rula și „Actul de a ucide”, cel mai premiat şi titrat documentar din 2013, numit „cel mai convingător film din toate timpurile” de către The Guardian, reconstituie metodele prin care gangsterii din Indonezia anilor '60 au torturat şi ucis peste un milion de comunişti.

În afara proiecţiilor de film, ediţia aniversară găzduieşte o serie de concerte, programate în fiecare seară, după ora 21.00, în foaierul Casei de Cultură.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri