Doi tineri au transformat distanţa în apropiere cu ajutorul imaginilor

Data publicării:
foto

Cristina și Răzvan Ropotan au ales să fie unul lângă celălalt, chiar și când s-au aflat în țări diferite. Au avut, fiecare, câte un aparat de fotografiat și un film cu 36 de poziții. Au apăsat simultan pe declanșator. Imaginile rezultate din acest experiment intim și universal deopotrivă alcătuiesc, acum, expoziția "Distanțe improbabile".

Când au developat fotografiile, cei doi au avut surprize dintre cele mai plăcute.

A fost fantastic, mi se părea că se "pupau" foarte tare. Deși eram foarte departe, am fotografiat cam aceleași chestii, pentru mine și pentru ea aveau sens legăturile. Ea a fotografiat un copil, eu am fotografiat un copil”, spune Răzvan.

„În primul rând, ne-am dat seama cât de relativă e geografia și cât de emoțională, că distanța de pe hartă nu este, nici pe departe, distanța dintre doi oameni care se cunosc, care au povești, care se intersectează unul cu altul. Asta am descoperit ca oameni. Artistic am descoperit cât de vast vedem lumea din jur, cât de atent, ce finețe la detalii. Cel puțin asta am observat eu”, îl completează Cristina.

La vernisaj, în culise, ferit de ochii lumii, a participat - ce-i drept, dormind, un invitat special, băieţelul celor doi, în vârstă de nouă luni.

Fotografiile Cristinei și ale lui Răzvan sunt mesajele lor de dragoste, trimise pe peliculă. Dar le-au expus, pentru ca și privitorii să se regăsească - poate - în ele.

Urmăriţi reportajul integral în materialul video ataşat.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri