Sari la conținut

Domeniu schiabil, doar pe hârtie

Autorităţile vor să construiască pe versantul de vest al Masivului Postăvarul cinci instalaţii noi de transport pe cablu, printre care şi o linie de telescaun directă între Râşnov şi Cabana Postăvarul. De asemeni, proiectul include și realizarea a peste 6 kilometri de pârtii de schi şi a unui lac de acumulare pentru instalaţiile de zăpadă artificială.

Planurile pentru noul domeniul schiabil care va lega Poiana Braşov de Râşnov riscă să rămână pe hârtie mult timp de acum încolo. Responsabilii din Primăria Braşov au încercat să obţină avizul de mediu pentru a realiza Planul Urbanistic Zonal, doar că Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov a respins cererea.

Elena Bucur, purtător de cuvânt Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov: „În 2015 s-a impus implementarea documentaţiei cu alte avize necesare, dându-li-se un termen 22 ianuarie 2016. Pentru că la acea dată nu au fost depuse documentele solicitate, în şedinţa din 25 ianuarie s-a decis respingerea documentaţiei”.

Reprezentanţii municipalităţii precizează că obţinere a autorizaţiilor şi avizelor durează foarte mult.

Sorin Toarcea, purtător de cuvânt primăria Braşov: „În perioada următoare urmează să facem toate studiile necesare, iar la momentul când vom finaliza aceste studii să vedem cum indentificăm şi sursa de finanţare”.

Pe de altă parte, edilii din Râşnov îşi pun mari speranţe în dezvoltarea zonei.

Mihai Veştea: „Cred că ceea ce ne lipseşte la ora actuală este partea de agrement, dacă şi în perioada de iarnă reuşim să rezolvăm acest aspect, cred că suntem pe drumul cel bun”.

Un domeniu schiabil extins i-ar încânta şi pe turiştii deranjaţi de aglomeraţia din Poiana Braşov.

Prima etapă de extindere a domeniului schiabil a fost finalizată în 2011 şi a costat 25 de milioane de euro. Atunci, lungimea pârtiilor a fost mărită de la 16,4 kilometri la 24 de kilometri.