Sari la conținut

Dormitoare pe roți. Turiștii se pot caza în taxiuri, într-unul dintre cele mai scumpe orașe din lume

Într-unul dintre cele mai scumpe oraşe din lume, turiştii trebuie să scoată cel puţin o sută de dolari din buzunar pentru o noapte de cazare la hotel. Un preţ uneori prea mare. Aşa se face că tot mai multora le surâde ideea de a înnopta în „dormitoarele pe roţi”, aşa cum le numeşte proprietarul. Camerele sunt improvizate în taxi-uri şi camionete, unde clienţii nu duc lipsă de confort.

La o primă vedere, pare confortabil. Cred că e destul spaţiu cât să încăpem noi şi bagajele noastre. Nu avem foarte multe, aşa că e în regulă. Cred că e foarte interesant, în primul rând pentru că priveliştea e minunată, iar în al doilea rând pentru că nu avem bani suficienţi cât să ne cazăm la un hotel în Manhattan. E o oportunitate bună pentru noi”, spune un turist.

Fiecare „dormitor” are un pat mare, un ventilator şi chiar o vază cu flori. Taxiurile sunt "parcate" în Manhattan la mai puţin de 10 minute de Times Square.

Jonathan Powley, antreprenor: Cred că e o aventură. Nimeni nu a mai făcut aşa ceva până acum. E ceva diferit. Eşti în siguranţă. Ai o privelişte frumoasă asupra Manhattanului. Şi e la un preţ convenabil. Mulţi clienţi mă întreabă asta „Unde e toaleta?”. Pentru taxiuri şi camionete, am făcut o listă cu restaurantele din zonă, ce le permit clienţilor mei să le folosească baia.

Preţul variază în funcţie de condiţii şi de spaţiu disponibil. Cele mai ieftine camere încep de la 22 de dolari pe noapte.