Sari la conținut

Dracula, vedetă la târgul de turism de la Madrid

România este vizitată anual de aproape 100 de mii de turişti spanioli, iar guvernul încearcă să-i convingă pe tot mai mulţi să vină în vacanţă aici.

„Mitul Dracula să știți că a făcut furori între turiștii străini în România și face în continuare furori.... Eu cred că în acest moment este o mare nevoie în România de un parc tematic”, a declarat Simona Man, președintele Autorității Naționale pentru Turism.

Citiți și: 

După eşecul Dracula Park, autorităţile se gândesc la Ţepeş Park

Mulţi dintre cei care se opresc la standul României nu ştiu nimic despre ţara noastră.

- Ce știți despre România ?

- Nimic, nimic, sunt aici pentru a afla! Sunt din Brazilia!

- Ați auzit de Dracula?

- Da!

- E din România!

- Da??

***

- Ce le-ar plăcea spaniolilor să găsească în România?

-  În general cred că ei caută idei originale la orice destinație. Eu cred că Dracula este destul de atrăgător. Ca niște dinți pe jugulară!

Există lucruri pozitive anul acesta la standul României de la Târgul international de turism de la Madrid. În primul rând, după ani și ani de zile au apărut și pliantele în limba spaniolă, nu doar în engleză. Zona în care este amplasat acest stand este o zonă centrală și standul este ceva mai mare. Însă, partea negativă: mobilierul. Este același în ultimii trei ani.

Târgul de turism de la Madrid, care este unul din cele mai mari din Europa, este deschis până la 1 februarie. La FITUR participă 9.000 de expozanți din 165 de țări.

 Citiți și:

 DIN|INTERIOR. Dracula Park: ţeapă în numele lui Ţepeş