Sari la conținut

Drum neasfaltat către domeniul schiabil din Munții Șureanu

Inaugurat în 2010, domeniul schiabil din munţii Şureanu are 10 pârtii, cu grade diferite de dificultate. Sunt două instalaţii de teleschii şi una de telescaun, iar locul este perfect şi pentru fanii snowboard-ului sau ai snowmobilului.

„La ora actuală aş zice că e cel mai frumos din România datorită faptului că e foarte liber, nu sunt foarte mulţi turişti şi condiţiile de off pist sunt foarte bune”, spune o turistă.

Zona este superbă, o zonă minunată ca în Austria”, adaugă alt turist.

Aceste laude vin ca urmare a unei investiţii private de 2,7 milioane de euro.

„Avantajele noastre principale sunt altitudinea, peste 1700 metri, poziţionarea foarte bună şi zăpada care aici se găseşte din abundenţă pe o perioadă foarte lungă din cursul unui an”, spune Emanuel Drăguşin, reprezentant domeniu schiabil.

În ultimii ani, în zonă au apărut şi câteva cabane, pensiuni şi un hotel.

Avem cameră dublă cu mic dejun inclus la preţul de 250 lei, oferim şi varianta cu demipensiune la preţul de 330 lei. Noi beneficiem de spa în care avem saună umedă, saună uscată, jacuzzi”, afirmă Iancu Dragolea, proprietar pensiune.

Hotelierii au însă o supărare - drumul de acces e un adevărat coşmar pentru şoferi.

Consiliul Judeţean spune că asfaltarea drumului ar costa aproape 40 de milioane de lei şi a încercat să obţină fonduri din partea Uniunii Europene.

Dacă nu reuşim nici de această dată, încercăm să rezolvăm problema pe puterile noastre”, spune Ion Dumitrel, preşedinte Consiliul Judeţean Alba.

Datorită amplasării, pe domeniul din Şureanu se poate schia cel puţin patru luni pe an.