Sari la conținut

După ce a trecut prin grave probleme de sănătate, Dan Sântimbreanu a creat un blog cu informaţii despre boli şi tratamente 

Banii nu sunt o problemă, le spune Dan Sântimbreanu bolnavilor care îl sună. Nu, nu este un milionar filantrop. Este expert în comunicare, iar în timpul liber îi ajută pe cei încercaţi de soartă să strângă bani pentru operaţii în străinătate sau să ia legătura cu spitale din afară ţării. Asta pentru că ştie mult prea bine cum e să treci printr-o situaţie de viaţă şi de moarte. A simţit-o pe pielea lui în urmă cu şapte ani, când i-a fost descoperită o tumoră.

A apărut, inevitabil, întrebarea: unde să se opereze? În ţară, medicii i-au spus că riscă să rămână paralizat, pentru că nu exista la vremea aceea niciun aparat funcţional care să ofere precizie chirurgilor. În străinătate, în schimb, lucrurile au stat cu totul altfel.

Povestea lui este una cu final fericit. Astăzi Dan este perfect sănătos, dar nu a uitat prin ce a trecut. Mai ales la capitolul informaţie. Aşa că a pus pe picioare un blog cu link-uri şi informaţii despre boli, tratamente, dar şi despre strângerea de fonduri sau despre companiile care se ocupă cu trimiterea dosarelor în străinătate. În plus, a postat şi contactele mai multor clinici din străinătate.

Deşi nu câştigă nimic din asta, Dan nu poate renunţa să ajute alţi oameni. Câştigul este bucuria bolnavilor care se vindecă, deşi există şi poveşti triste.

Dan se gândeşte la cazul lui Cristian Voiculescu. La nouă ani, Cristian a fost victima unui accident cumplit. A fost lovit de o maşină, iar unul dintre picioare a fost zdrobit.

După ce a trecut prin nouă operaţii pentru refacerea piciorului, medicii i-au spus că nu se mai poate face nimic: membrul trebuia amputat.

Dan a ajutat familia Voiculescu în primul rând cu informaţii. A făcut ceea ce statul nu a fost capabil. A căutat o soluţie. Astăzi, mulţumită lui, Cristian merge pe picioarele lui. Au rămas însă urme adânci pe suflet şi amintiri imposibil de şters. Dar şi o mare nevoie de bani. Cristian Voiculescu nu a primit nici măcar un leu de la şoferul care l-a accidentat.

Astăzi Cristian este elev în clasa a XI-a. Se pregăteşte pentru admiterea de anul viitor la Politehnică. Îşi doreşte că în viitor să facă să aparatură medicală care să îi ajute pe alţi oameni care vor trece prin situaţii limita.

De cele mai multe ori oamenii care sunt puşi în situaţia de a lupta pentru propria viaţă depind de ajutorul altora. Fie cu informaţii, fie cu bani. Iar uneori putem fi chiar noi cei care întindem o mâna de ajutor. Trebuie doar să găsim puterea de a fi buni.

Reportajul integral în materialul VIDEO