Sari la conținut

Echipa Travel Channel, după ce a realizat un documentar despre mâncarea și vinurile românești: „Construiți autostrăzi!”

Celebrii realizatori de televiziune Olivier Magny şi Jenny Powelle au petrecut o lună de zile în România, timp în care au filmat pentru o emisiune dedicată vinurilor şi gastronomiei, care va fi difuzată în decembrie pe Travel Channel. Au gustat aproape toate mâncărurile tradiţionale şi susţin că au fost surprinşi de gospodăriile românilor.

Îmi place mâncarea adevărată şi datorită acestui lucru sunt impresionată de faptul că multe lucruri sunt la câţiva metri de tine aici. Crescute, proaspete. Frumos întreţinute. A fost o adevărată experienţă să am mâncare adevărată la uşă. Roşiile au gust de roşii, cartofii au gust de cartofi”, a spus Jenny Powell, realizator Travel Channel.

Şi cum orice mâncare bună are nevoie şi de un vin bun alături, realizatorii de televiziune au degustat şi vinurile româneşti. De partea aceasta s-a ocupat în mod special Olivier Magny, expert în domeniu.

Sunt mulţi bani investiţi în industria vinului din România. Sunt foarte entuziasmat în privinţa viitorului pe care îl are vinul românesc. Cred că în maximum 5 - 10 ani va fi mult mai cunoscut la nivel mondial decât este acum”, a spus Olivier Magny, realizator Travel Channel

A existat, însă, o licoare specifică ţării noastre ce le-a atras atenţia în mod special: palinca. „O încerci după care nu-ţi mai aminteşti exact de ce îţi place. Au fost câteva ocazii când a trebuit să mă întind puţin pentru că am băut palincă destul de des”, au spus cei doi.

Ceea ce nu i-a încântat pe englezi la fel de mult ca şi palinca au fost drumurile româneşti. După ce au parcurs mai mult de 5.000 de kilometri, le-au transmis un mesaj autorităţilor de la Bucureşti. „România, construiţi autostrăzi, vă rog! Rezolvaţi problema drumurilor”, au spus Olivier Magny şi Jenny Powell.

Documentarul FOOD AND WINE ADVENTURES: ROMANIA va fi difuzat de programul Travel Channel în peste 120 de ţări.