Ed Sheeran, dat în judecată. Piesa „Thinking Out Loud” ar fi fost copiată după o melodie interpretată de Marvin Gaye 

Data publicării:
ed sheeran thinking out loud 1

Procesul, deschis pentru o presupusă încălcare a drepturilor de autor, a fost iniţiat de moştenitorii lui Ed Townsend, cotextier al piesei „Let's Get It On” în 1973, care a creat şi structura muzicală a piesei. Plângerea a fost depusă la un tribunal federal din Southern District of New York, potrivit News.ro.

Agenţii de presă ai acuzaţilor - Ed Sheeran, Sony/ ATV Music Publishing şi Atlantic Records - nu au dorit să comenteze aceste informaţii.

Acuzatorii, care solicită despăgubiri, ce vor fi decise de un juriu, spun că progresiile armonice, melodia şi elementele ritmice din „Let's Get It On” formează structura piesei „Thinking Out Loud” interpretată de Ed Sheeran.

Ed Sheeran a devenit unul dintre artiştii britanici cu cele mai mari vânzări de discuri în ultimii ani şi a compus şi scris numeroase piese celebre pentru alţi artişti, precum Taylor Swift, Justin Bieber şi One Direction.

Noul proces a fost deschis la doar două luni după ce mai mulţi muzicieni din California l-au dat în judecată pe Ed Sheeran, solicitându-i despăgubiri de 20 de milioane de dolari, într-un alt proces, care a vizat drepturile de autor ale unui alt cântec celebru al interpretului britanic, intitulat „Photograph”.

Membrii familiei cântăreţului Marvin Gaye au avut succes anul trecut în procesul intentat cântăreţilor R&B Robin Thicke şi Pharrell Williams pentru încălcarea drepturilor de autor atunci când au compus single-ul „Blurred Lines”. Membrii familiei Gaye au câştigat procesul şi au dreptul la despăgubiri de 7,4 milioane de dolari.

Ed Sheeran a lansat 2 albume de studio, 14 EP-uri şi 24 de single-uri solo şi 11 în colaborare cu alţi artişti şi 20 de videoclipuri muzicale. Single-urile sale au fost descărcate de aproape 17 milioane de ori pe internet în Statele Unite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri