Ediție de Crăciun. Dana Gonț și echipa Bonton au devenit ucenici ciocolatieri

Data publicării:
ucenici 20bonton 203-39507

Pentru ediția de Crăciun, de la ora 17.30, Dana Gonț, prezentatoarea emisiunii Bonton, și-a luat diploma de ucenic ciocolatier și le-a pregătit telespectatorilor un cadou dulce și povești fascinante despre bune maniere.

Ingredientele unei emisiuni de Crăciun perfecte? Pentru început doi ciocolatieri de top din România, foarte cunoscuţi şi premiaţi în străinătate care ne spun istoria ciocolatei. Florin Bălan, din Sibiu, şi Silviu Miron, din Constanţa, iau povestea acestei delicatese, din urmă cu trei mii de ani şi o aduc până în prezent.

Cine sunt cei doi adevăraţi artişti şi cum şi-au început ei aventura, se poate afla din ediţia de duminică a emisiunii Bonton. „Meseria de ciocolatier este o meserie care onorează pe toată lumea. Cred că ar onora pe toată lumea. Încercăm să creem un fel de şcoală, să fim un fel de pionieri în România ai acestor activităţi. Franţa, Germania, Belgia, ţările care au tradiţie în ciocolată au deja competiţii care sunt echivalentul Oscarului”, spune Florin Bălan.

Concurs cu premii dulci

Fascinați de meseria de ciocolatier, Dana, împreună cu colegii ei Adrian și Ciprian, s-au hotărât să devină ucenici ciocolatieri pentru o zi. Ei au mers în laboratorul Paulei Moraru, maestru ciocolatier, unde au învăţat cum se fac trufele. Urmând o serie de reţete inedite şi mizând foarte mult pe inventivitate cei trei jurnalişti au făcut o mulţime de cadouri dulci pe care le vor acorda telespectatorilor Bonton.

În cadrul emisiunii va fi adresată o întrebare, iar cei care vor să participe la concurs vor trebui sa răspundă în aplicaţia de pe pagina de Facebook a emisiunii. Câştigătorul va fi desemnat prin tragere la sorţi. Şi, mai mult decât atât, toţi cei care vor da like pe Facebook la pozele cu cei trei realizatori aflaţi în plină „creaţie” vor intra într-o tragere la sorţi, iar câştigătorii primesc cadouri constând, evident, în ciocolată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri