Electric Castle | Măsuri de securitate fără precedent. Recomandări pentru participanți

Data publicării:
electric castle
Foto: Electric Castle / Facebook

Participanții la Electric Castle din acest an vor fi verificați cu detectorul de metale la intrarea în incinta castelului, iar mașinile vor fi controlate din punct de vedere pirotehnic, a anunțat șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj, Ciprian Miron, citat de Agerpres.

electric castle
Foto: Electric Castle / Facebook

Aceste măsuri sunt noi în istoria de cinci ani a festivalului. Autoritățile spun că, astfel, doresc să se asigure că evenimentul se va desfășura în condiții de siguranță.

Avem 25-30 de mii de participanți estimați pe fiecare zi. Este a cincea ediție a festivalului și, datorită condițiilor de securitate pe care încercăm să le impunem, de acum înainte avem un control pirotehnic 24 de ore din 24, timp de cinci zile, cu polițiști specializați, din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale al IPJ Cluj, sprijiniți de către centrul chinologic Sibiu și trei grupuri canine specializate. (...) Am vrut să facem festivalul mai sigur, nu avem niciun fel de informații vizavi de posibile atentate sau evenimente negative care s-ar putea produce”, a declarat șeful IPJ Cluj, într-o conferință de presă.

Conform acestuia, toate mașinile și mijloacele de transport vor intra prin-un singur loc, inclusiv cele de aprovizionare și cele care vor aduce artiștii, fiind supuse și unui control pirotehnic. La rândul lor, persoanele vor fi verificate cu detectorul de metale la intrarea la festival.

În perimetrul comunei Bonțida, unde are loc Electric Castle, vor exista, zilnic, 100 de polițiști, 100 de jandarmi și 50 de angajați ai ISU, cadre medicale și voluntari care vor asigura urgențele sau problemele medicale.

Este un festival cunoscut, vin peste 100.000 de oameni în cele cinci zile ale evenimentului. Este o responsabilitate imensă și pentru organizatori, dar și pentru colegii din structurile MAI. Astfel vrem să transmitem participanților la festival măsurile pe care le-am luat pentru siguranța lor”, a declarat prefectul județului Cluj, Gheorghe Vușcan.

Având în vedere numărul mare de oameni care vor participa, zilnic, la concertele și evenimentele organizate în cadrul Electric Castle, și organizatorii recomandă participanților să folosească mijloacele de transport puse la dispoziție de ei și mai puțin mașinile personale. Pentru cei care doresc totuși să vină cu autoturismul, se recomandă respectarea regulilor pe care organizatorii le-au stabilit împreună cu autoritățile pentru acces și parcare.

În ultimii cinci ani, EC a demonstrat că, în ciuda provocărilor legate de vreme sau de infrastructură, este un eveniment de succes care aduce o mulțime de beneficii județului. Se creează un context în care și noi și autoritățile lucrăm cu scopul promovării Clujului și pentru a le arăta participanților la festival, dintre care mai mult de jumătate vin din afara orașului, că există aici un eveniment bine organizat”, a spus Andi Vanca, directorul de comunicare al Electric Castle.

Potrivit șeful IPJ Cluj, la ediția de anul trecut au fost înregistrate 19 cazuri de persoane care aveau asupra lor substanțe etnobotanice, fără alte evenimente mai grave.

Festivalul Electric Castle va avea loc în acest an între 12 și 16 iulie, timp în care vor urca pe scenele evenimentului peste 250 de artiști.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri