Sari la conținut
News Alert

EUROPAfest 2016, povestea de succes continuă

Singurul festival din Europa care reunește 4 genuri muzicale – jazz, blues, pop și clasic - continuă și în 2016 cu concerte de excepție.

Sub sloganul It's all about live quality music!, EUROPAfest prezintă în perioada 12–21 mai, peste 300 de artiști din 43 de țări - Europa, dar și invitați speciali din SUA, Australia, Venezuela, Hong Kong sau Japonia.

EUROPAfest este primul eveniment căruia Casa Regală din România i-a acordat Înaltul Patronaj. În 2015, valoarea festivalului a fost reconfirmată de Comisia Europeană și Parlamentul European prin acordarea titulaturii EFFE, Europe’s Finest Festivals.

Ca în fiecare an festivalul aduce o varietate de artiști din toată lumea. Cei mai mulți se află pentru prima oară în România, aducând acel aer de prospețime și noutate, apreciat de spectatori și specialiști deopotrivă.

Prin concertele oferite în București și Sibiu, atât pe scene tradiționale, cât și în spații neconvenționale, muzicienii de la EUROPAfest reușesc să creeze emoție și experiențe memorabile fiecărui ascultător.

Cele 10 zile de festival aduc o agendă plină - concerte, concursuri internaționale, recitaluri, jam sessions, sesiuni de autografe, workshopuri, pentru ca totul să culmineze cu Concertul de Gala din 21 mai.

Evenimentele EUROPAfest se desfășoară în locații diferite pentru a da posibilitatea manifestărilor paralele: Teatrul Odeon, Sala Teatrelli, Sala Auditorium – Institutul Cervantes, Institutul Italian, Sala Arcub Gabroveni, Sala Thalia, Sala Rossini, Sala Enescu, Sala Berlioz, Ibis Caffe L’Estaminet și Athenee Palace Hilton.

Directorul festivalului, Luigi Gageos declară: „Fiind muzician, am creat EUROPAfest cu pasiune. Am ales în echipă oameni care cred cu tărie că muzica adevărată va dăinui și se va bucura de apreciere, dincolo de contextul comercial, cu branduri care apar peste noapte, prin tactici de marketing. În cei 23 de ani de existență am ales intenționat să punem accentul pe conținut, pe diversitate, pe noul val de artiști și mai puțin pe imagine, pe împachetarea frumoasă care să vândă. Cred că avem un public avid de frumos, de lucruri de calitate care apreciază un festival autentic și mă bucur să văd că numărul spectatorilor crește exponențial de la an la an.”

S-au pus în vânzare biletele. Detalii despre concerte se găsesc pe site-ul www.jmEvents.ro.