Sari la conținut

Fanii trupei Radiohead au fost atacaţi de islamişti radicali

 

Foto: Gulliver/Getty Images

Un fan care s-a aflat la eveniment a spus că "erau determinaţi să ne ucidă". "Am fost bătuţi de mai mult de 20 de bărbaţi, sticle de bere au fost sparte în mâinile noastre, nu-mi dau seama cum am reuşit să ieşim. Sper să nu moară nimeni", a spus acesta într-un video pe o reţea de socializare. 

"Mulţumesc pentru sprijinul vostru. Vă iubesc pe toţi. Se pare că toată lumea de la evenimentul nostru e bine. Pentru prima dată în viaţa mea am fost speriat că voi muri. Nici nu pot gândi acum. <Weird fishes> este cântecul meu favorit dintre toate şi am dansat pe el afară când a început totul. Acum, are un sens şi mai mare pentru mine", a mai spus fanul Radiohead. 

Un alt fan a scris pe Reddit: “Te rog, spune-le celor de la Radiohead şi prietenilor tăi, familiei, să nu viziteze niciodată Turcia. Şi transmite tuturor asta ca să vadă care este astăzi adevărata faţă a Turciei. Mi-e rău şi am obosit în această ţară şi cu oamenii ei netrebnici şi vreau să scap de aici pentru totdeauna". 

Radiohead a transmis mai târziu: "Inimile noastre sunt alături de cei care au fost atacaţi la Velvet IndieGround din Istanbul. Sperăm că într-o zi să putem fi în stare să privim înapoi la astfel de acte de intoleranţă violentă ca lucruri dintr-un trecut îndepărtat. Pentru acum, putem oferi fanilor noştri din Istanbul dragostea şi sprijinul noastru". 

Duminica trecută, un terorist islamist radical a împuşcat şi omorât 49 de oameni şi a rănit mulţi alţii. Teroristul şi-a revendicat apartenenţa la ISIS. În noiembrie 2015, tot terorişti de la ISIS au atacat sala de concerte Bataclan din Paris, în timpul spectacolului trupei Eagles of Death Metal.