Festivalul de Teatru de la Sibiu. Spectacole inedite şi parada picioroangelor

Data publicării:
sibfest parada FB

O companie de teatru din Germania a pregătit special pentru sfârşitul primei zile a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, vineri, o adaptare ieşită din tipare a Odiseei lui Homer. În piesa jucată în Piaţa Mare actorii au îmbrăcat costume desprinse parcă din filmele de groază şi au zburat peste clădirile istorice cu ajutorul unei macarale.

Deşi afară a plouat în continuu, aproape 2000 de oameni au urmărit spectacolul de la început până la sfârşit.

Astăzi, la Sibiu au avut loc expoziţii de costume şi colocvii de teatrologie.

La ora 14.00 o trupă de circ a pregătit un spectacol inedit, care presupunea ca actorii să adune păduchii din capul spectatorilor.

Au urmat paradele majoretelor, a picioroangelor şi a fanfarei, la care au participat artişti din Belgia, Italia şi Polonia.

De la ora 21.00 cetatea Cisnădioara va intra în atmosfera de sărăbtoare, datorită unei piese puse în scenă de o trupă din Franţa.

La Teatrul Gong este prezentat un spectacol japonez de păpuși în manieră modernă. Toate spectacolele japoneze de la Sibiu sunt sold out.

La piesele care se ţin în stradă, accesul este gratuit, iar biletele pentru spectacolele din sălile special amenajate costă între 1 şi 9 euro.

70 de ţări şi-au trimis cele mai bune trupe de teatru la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, considerat de critici ca fiind cel mai valoros din Europa de Est şi al treilea din lume după cel din Edinburgh şi cel de la Avignon. Până la sfârşitul săptămânii viitoare vor avea loc peste 350 de spectacole organizate în pieţe publice, biserici, situri istorice, pub-uri, dar şi clasicele săli de spectacol. Organizatorii se aşteaptă la peste 600.000 de vizitatori la evenimentul din acest an.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri