Filme româneşti bine primite la Cannes

Data publicării:
bogdan mirica cannes facebook

„Toto și surorile lui” a fost filmat, timp de 14 luni, în cartierul Ferentari din București. Spune povestea unor copii care așteaptă ca mama lor să iasă din închisoare, într-un mediu în care domnesc sărăcia, violența și drogurile. Într-un an şi jumătate, „Toto şi surorile lui” a strâns peste 30 de premii la festivaluri de film din întreaga lume. Cel mai recent - France Culture Cinema 2016, la Cannes.

Distincţia asta este foarte importantă, în primul rând, pentru că vine de la Radio France Culture. Faptul că acest premiu mi-a fost acordat cumva ca tânăr talent şi lui Frederick Wiseman este, evident, o mare onoare. Frederick Wiseman este cel mai important documentarist. Filmul „Toto şi surorile sale” a fost în 100 de festivaluri până acumE”, a declarat Alexander Nanau pentru Digi24.

Cinematografia românească are toate şansele să-şi treacă în palmares şi alte premii la Festivalul de Film de la Cannes. După proiecţia de joia trecută a filmului „Sieranevada” în regia lui Cristi Puiu, selectat în competiţia oficială, un alt film a intrat în competiţie. „Câini”, pelicula de debut a lui Bogdan Mirică, este inclusă în secţiunea „Un certain regard”.

Senzaţia este fantastică să-ţi vezi filmul pe ecranul mare din sala Debussy, unde este un public foarte educat care are răbdare să vadă un film ca acesta, care e poate un pic mai lent decât altele. Sala a fost plină, oamenii au stat în sală, oamenii au reacţionat foarte bine. Eu mă bucur foarte mult că sunt aici şi că filmul a ajuns aici şi că filmul este expus şi că are şanse să fie vândut în lume”, a spus Bogdan Mirică pentru Digi24.

„Câini” este primul lungmetraj regizat de Bogdan Mirică şi îl are în prim plan pe Roman, interpretat de Dragoş Bucur, un tânăr crescut la oraş care devine, după moartea bunicului său, proprietarul unui teren agricol în Dobrogea, nu departe de graniţa cu Ucraina. Demersurile lui de a vinde moştenirea sunt zădărnicite de evenimente bizare care îl fac să se simtă ameninţat. Din distribuţia acestui thriller mai fac parte Gheorghe Visu şi Vlad Ivanov. Filmul va avea premiera în cinematografele din România la sfârşitul lunii septembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri