Filmul animat „Finding Dory”, pe primul loc în box office-ul nord-american, pentru al treilea weekend consecutiv

Data actualizării: Data publicării:
finding dory film animat

 

Acest lungmetraj stabilise un nou record mondial de încasări pentru un film de animaţie, după ce a vândut în weekendul de debut bilete în valoare de 136,2 milioane de dolari. „În căutarea lui Dory/ Finding Dory” a intrat şi pe ecranele din cinematografele româneşti, pe 24 iunie, potrivit News.ro.

Acţiunea are loc la aproximativ un an de la întâmplările filmului original, „În căutarea lui Nemo/ Finding Nemo”, şi îi are ca participanţi pe Marlin (Albert Brooks), Nemo şi Gaşca din Acvariu, printre alţii. Locul peripeţiilor lor va fi de data aceasta lungul coastei californiene, iar în poveste îşi vor face loc o serie de personaje noi. Dory se va reîntâlni cu cei dragi ei şi va învăţa între timp şi câteva lucruri esenţiale despre importanţa familiei. Actriţa Ellen deGeneres va împrumuta şi în această continuare vocea lui Dory. Actorii Diane Keaton, Michael Sheen şi Sigourney Weaver asigură, de asemenea, vocile unor personaje în acest film, potrivit cinemagia.ro.

Filmul „Legenda lui Tarzan/ The Legend of Tarzan”, regizat de David Yates, a debutat pe locul al doilea în box office-ul nord-american, cu încasări de 38,135 de milioane de dolari. Pelicula îl prezintă pe Tarzan (Alexander Skarsgard), care a părăsit jungla din Africa, de trei ani, pentru o viaţă rafinată alături de soţia sa, Jane (Margot Robbie). Personajul a fost invitat din nou în Congo, pentru a servi ca emisar al Parlamentului, deloc conştient de faptul că este doar un pion într-un plan complex, determinat de lăcomie şi răzbunare şi pus în mişcare de căpitanul Leon (Christoph Waltz).

 

„Noaptea judecăţii. Alegerile/ The Purge: Election Year” a debutat pe al treilea loc în box office, cu încasări de 30,87 de milioane de dolari. Cel de-al treilea capitol din seria care a înregistrat încasări de peste 200 de milioane de dolari pe plan internaţional, filmul prezintă ideea ca timp de 12 ore pe an să fie permisă anarhia, ce începe să fie contestată chiar din interiorul organismului care a iniţiat-o - „Părinţii Fondatori”.

 

Filmul „Uriaşul prietenos/ The BFG”, regizat de Steven Spielberg, a debutat pe al patrulea loc în box office-ul nord-american, cu încasări de peste 19,5 de milioane de dolari. Producţia relatează povestea unei orfane şi a Uriaşului care îi face cunoştinţă cu fascinanta, dar periculoasa lui lume. Misiunea celor doi va fi aceea de a salva omenirea de uriaşul pericol din universul magic, pe cale să izbucnească.

„Ziua Independenţei: Renaşterea/ Independence Day: Resurgence”, un film SF regizat de Roland Emmerich, a coborât pe al cincilea loc în box office, după ce a debutat, săptămâna trecută, pe locul al doilea. Filmul a înregistrat încasări de 16,5 milioane de dolari.

Acest film, o continuare a peliculei originale din 1996, îi are în rolurile principale pe actorii Liam Hemsworth, Jeff Goldblum, Bill Pullman şi Viviva A. Fox. Terra este din nou ameninţată de distrugere în urma revenirii unei armate extraterestre. Pentru a o proteja, naţiunile lumii au colaborat la un uriaş program de apărare, care exploatează tehnologie extraterestră. Însă, va fi nevoie de ingeniozitatea şi curajul unui mic grup de eroi, femei şi bărbaţi, pentru ca omenirea să fie salvată.

Comedia de acţiune „Agenţi aproape secreţi/ Central Intelligence” a coborât pe locul al şaselea în box office-ul nord-american, cu încasări de 12,33 de milioane de dolari. Filmul prezintă povestea unui agent CIA letal (Dwayne Johnson), care se întoarce în oraşul natal pentru reuniunea de liceu. Pentru că e pe urmele unui caz top secret, îl ia drept partener, cu forţa, pe cel care a fost cel mai tare tip din campus (Kevin Hart), acum un contabil cuminte căruia îi e dor de zilele de altă dată.

Filmul „Din adâncuri/ The Shallows” a coborât pe locul al şaptelea în box office-ul din America de Nord, cu încasări de 9 milioane de dolari. Acest thriller cu accente de film de groază, regizat de Jaume Collet-Serra, îi are în distribuţie pe actorii Blake Lively, Oscar Jaenada şi Brett Cullen şi spune povestea unei pasionate de surfing care este atacată de un rechin alb de dimensiuni uriaşe.

Drama istorică „Libertate cu orice preţ/ Free State of Jones” a coborât pe locul opt, cu încasări de 4,134 de milioane de dolari. Acest film de război, regizat de Gary Ross, cu Matthew McConaughey, Gugu Mbatha-Raw şi Keri Russell în distribuţie, prezintă o poveste inspirată din fapte reale şi descrie revolta unor fermieri săraci, ajutaţi de sclavi evadaţi, împotriva armatei confederate din timpul Războiului Civil american.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri