Filmul „Câinele japonez”, premiat la Festivalul de Film de la Varşovia

Data publicării:
rebenciug cainele japonez

Pelicula a fost premiată „pentru sensibilitatea cu care sunt prezentate personajele şi lumea acestora, potrivit site-ului oficial al festivalului.

De asemenea, în secţiunea 1-2 Competition, a fost premiat lungmetrajul „Alienation/ Otchuzhdenie”, al regizorului bulgar Milko Lazarov, în timp ce menţiunea specială a fost acordată filmului „Seduce me/ Zapelji me”, regizat de Marko Santic din Slovenia. Festivalul de Film de la Varşovia a început pe 11 octombrie şi urmează să se încheie duminică.

Lungmetrajul lui Tudor Cristian Jurgiu, „Câinele japonez”, spune povestea emoţionantă a reconcilierii dintre un tată şi fiul lui, plecat de ani mulţi din ţară.

Filmul marchează revenirea lui Victor Rebengiuc într-un rol principal pe marele ecran. 

În ediția din 18 oct a emisiunii Digimatinal de la Digi24, marele actor a vorbit cu Anca Dumitrescu despre cea mai nouăproducţieromânească, „Câinele japonez”, în regia lui Tudor Cristian Jurgiu, în care marele actor joacă rolul lui Costache.

Alături de Rebengiuc, din distribuţia filmului mai fac parte actorii Şerban Pavlu, Kana Hashimoto, Ioana Abur, Constantin Drăgănescu, Alexandrina Halic şi Laurenţiu Lazăr.

Tudor Cristian Jurgiu a absolvit UNATC, secţia Regie de film şi TV, în 2009. În 2009, acesta a realizat scurtmetrajul „Nunta lui Oli”, produs tot de Libra Film, care i-a adus numeroase premii, cum ar fi cel pentru cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de la Leeds, cel mai bun film românesc la Festivalul NexT 2009, cel mai bun scurtmetraj la Festivalul Anonimul 2009 şi Gopo pentru cel mai bun scurtmetraj al anului. Cel mai recent scurtmetraj, „În acvariu”, a obţinut premiul al treilea la secţiunea Cinefondation a Festivalului de Film de la Cannes 2013.

„Câinele Japonez” este o producţie Libra Film, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, HBO România şi Programului MEDIA al Uniunii Europene.

Scenariul original al filmului este semnat de Ioan Antoci şi a obţinut premiul Krzysztof Kieslowski în programul ScriptEast 2009. Înainte de această distincţie, Ioan Antoci a câştigat, în anul 2008, şi premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de lungmetraj, la Concursul Naţional de Scenarii organizat de HBO România în parteneriat cu TIFF.

Tudor Giurgiu este producătorul filmului, Bogdan Crăciun este producător executiv, Andrei Butică este directorul de imagine, în timp ce montajul este realizat de Dragoş Apetri. Filmul este deja precumpărat pentru distribuţia internaţională de compania germană M-Appeal şi va fi lansat în cinematografele din România pe 18 octombrie, de Transilvania Film.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri