Sari la conținut

Filmul de animație „În căutarea lui Dory” în fruntea box office-ului nord-american

Cu 136,2 milioane de dolari strânși la debut filmul de animație a stabilit astfel un record în weekendul de lansare pentru un film de animație. Familiile au cumpărat circa 65% din totalul biletelor, iar 26% dintre cumpărători erau adulți. Șeful Disney Distribution Dave Hollis a declarat pentru Reuters că se aștepta ca filmul de animație să fie bine primit de publicul de toate vârstele, potrivit Agerpres.

Comedia „Central Intelligence”, cu Dwayne Johnson și Kevin Hart în rolurile principale, producție a New Line Cinema, a strâns la debut 34,5 milioane de dolari, ocupând poziția a doua în topul încasărilor.

Filmul de groază „The Conjuring 2”, care a dominat săptămâna trecută box-office-ul nord-american, cu Vera Farmiga în distribuție, a avut încasări de 15,5 milioane de dolari, ocupând locul trei în box-office și per total strângând 71,7 milioane de dolari.

Pe locul patru se află filmul de acțiune cu iluzioniști, „Now You See Me 2”, cu Mark Ruffalo, Jesse Eisenberg și Woody Harrelson, cu încasări de 9,6 milioane de dolari, per total generând încasări de 41,4 milioane dolari.

„Warcraft: The Beginning”, în regia fiului lui David Bowie, Duncan Jones, se află pe locul cinci cu 6,5 milioane de dolari. În cele două săptămâni de la lansare a strâns 37,7 milioane de dolari.

Mutanții din „X-Men: Apocalypse”, un film în regia lui Bryan Singer, cu Jennifer Lawrence, James McAvoy și Michael Fassbender în distribuție, ocupă locul șase cu încasări de 5,2 milioane de dolari. De la premieră până în prezent „X-Men: Apocalypse” a strâns 146 de milioane de dolari.

Cei patru supereroi din „Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows” (Țestoasele Ninja 2), cu Megan Fox în distribuție, ocupă locul al șaptelea, cu încasări de 5,2 milioane de dolari, per total ajungând la 72 de milioane de dolari în cele trei săptămâni de la data lansării.

Drama romantică „Me Before You”, în regia britanicei Thea Sharrock despre întâlnirea dintre o tânără și un bărbat paralizat, a strâns 4,1 milioane de dolari, ocupând locul opt în box-office.

„Alice Through the Looking Glass” („Alice în Țara Oglinzilor”) cu Johnny Depp, ocupă cu 3,6 milioane de dolari penultima poziție a box-office-ului nord-american.
Supereroii din „Captain America: Civil War”, o altă producție Disney din universul Marvel, cu încasări de 2,3 milioane de dolari (în total 401,3 milioane de dolari) încheie topul încasărilor weekendului recent încheiat în cinematografele nord-americane.