Filmul ”Snowden” al lui Oliver Stone va avea premiera la festivalul de la San Sebastian

Data publicării:
snowden

 

Din distribuţia filmului, prezentat în afara competiţiei, mai fac parte Shailene Woodley, Melissa Leo şi Nicolas Cage.

Acesta este al şaptelea film al lui Oliver Stone care este prezentat în cadrul festivalului spaniol. În 1986, ”Salvador” a fost selectat în competiţia oficială a evenimentului. Regizorul american a mai adus în festival filmele ”Talk Radio” (1989), ”Născuţi asasini/ Natural Born Killers” (1994), ”Looking for Fidel” (2003), ”Alexander: The Ultimate Cut” (2004), ”World Trade Center” (2006) şi ”The Untold History of the United States” (2013).

În 2012, Oliver Stone a primit trofeul Donostia pentru întreaga carieră.

”Snowden”, filmat în Germania, Statele Unite, China şi Rusia, va fi lansat în cinematografele din Statele Unite pe 16 septembrie.

Filmul ”Snowden” are la bază două cărţi - ”The Snowden Files: The Inside Story of the World's Most Wanted Man”, de Luke Harding, care retrasează periplul acestui avertizor de securitate, din Hawaii la Hong Kong, înainte de a transmite documente NSA către Glenn Greenwald, jurnalist la The Guardian; cealaltă carte este romanul scris de avocatul lui Edward Snowden, Anatoli Kuşerena, intitulată ”Time of the Octopus”, care descrie încordarea americanului în timp ce aştepta răspunsul pentru cererea sa de azil adresată guvernului rus. 

Oliver Stone, născut pe 15 septembrie 1946, este un regizor, scenarist şi producător american, care a devenit cunoscut pe plan internaţional la începutul anilor 1980 cu o serie de filme despre războiul din Vietnam. A regizat mai multe pelicule celebre, dar şi controversate, precum ”JFK”, ”Natural Born Killers”, ”Nixon”, ”Midnight Express”, ”Platoon” şi ”Born on the Fourth of July”. Oliver Stone a câştigat trei premii Oscar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri