FOTO Canionul 7 Scări din Braşov, zonă unică în România, este oficial redeschis pentru turişti

Data publicării:
canionul sapte scari 1

Canionul 7 Scări din judeţul Braşov a fost vizitat de sute de turişti la sfârşitul săptămânii trecute. Oamenii au profitat de vremea bună şi au luat-o la pas către canion, o zonă unică în România, care tocmai a fost redeschisă pentru turişti.

Foto Facebook.com/Canionul Sapte Scari

Vremea bună şi temperaturile ridicate au adus sute de turişti în Canionul 7 Scări. Accesul se face din Drumul Naţional 1, în zona Dâmbu Morii, şi continuă la pas, pe un drum forestier şi pe potecile pădurii. Durează aproape o oră, însă la finalul său, turiştii uită de orice oboseală.

Pentru a trece prin canion au fost amenajate şapte scări. Cea mai lungă are 14,5 metri, iar urcarea ei oferă o privelişte spectaculoasă.

Întrebat de unde a aflat de canion, unul dintre turiştii de aici spune că a fost o descoperire întâmplătoare: au aflat „de pe drum. Am văzut indicatorul şi am zis: hai să ne plimbăm puţin”.

Canionul, scările şi pasarelele au fost reabilitate în totalitate în anul trecut. „Sunt confecţionate din oţel zincat, sunt garantate 40 de ani şi, faţă de varianta existentă înainte, care era parţial din lemn, parţial din metal, este garantată şi securitatea turistului”, arată Cristian Popa, reprezentant al Regiei Locale a Pădurilor Săcele.

Zona nu este lipsită de pericole, aşa că salvamontiştii îi avertizează pe turişti că este foarte important să fie echipaţi pentru o ascensiune pe munte, nu pentru plimbare în oraş. „Echipamentul necesar mersului pe munte: ăsta este primul lucru de care trebuie să ţină cont (turistul), pentru că este siguranţa vieţii lui de fapt în pericol. S-au întâmplat foarte multe accidente cu turiştii în adidaşi”, spune Adrian Olteanu, reprezentant al Serviciului Public Salvamont Braşov.

Biletul de intrare în Canionul 7 scări costă 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii.

Foto Facebook.com/Canionul Sapte Scari


Foto Facebook.com/Canionul Sapte Scari



Foto: Google Maps / Cascada şi Canionul 7 Scări

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri