FOTO. "Futurotextiles" la Muzeul de Istorie: puloverul care verifică sănătatea şi rochia din celuloză care "creşte" singură

Data publicării:
muyeu 4

 

(Rochie din fibră de lemn – Facebook MNIR)  

"Futurotextiles", o expoziţie inedită în care sunt prezentate un pulover care verifică starea de sănătate, dantelă din rădăcini de căpşuni, dar şi o rochie din celuloză care "creşte" singură, este unul dintre cele mai importante evenimente culturale organizate de Institutul Francez din Bucureşti, dar şi una dintre cele mai interesante expoziţii de acest fel, precizează MNIR.

Expoziţia este compusă din trei părţi: cea pedagogică, în care sunt explicate originile şi diversitatea textilelor, cea ştiinţifică, în care se pune accentul pe tehnologia viitoare a textilelor, şi cea artistică, pentru că noile fibre şi proprietăţile lor speciale inspiră mai mult ca oricând creatorii şi designerii.

(Fibra din bazalt)  

(Fibra din glicinia)

(Instalaţie interactivă în care veşmântul reacţionează la stimuli)  

Proiectul "Futurotextiles" s-a născut în urma avântului tehnic şi cultural al oraşului Lille, din nordul Franţei.

La iniţiativa asociaţiei Lille3000, cea care a coordonat activităţile culturale pe parcursul anului 2004, când oraşul Lille a fost Capitală culturală europeană, expoziţia propune o viziune de ansamblu a numeroaselor întrebuinţări ale textilelor contemporane, de la creaţia artistică la ştiinţe aplicate.

De la prima ediţie, în 2006, "Futurotextiles" a avut mai mult de 500.000 de vizitatori din lumea întreagă (Lille, Istanbul, Bangkok, Casablanca, Shanghai, Barcelona, Prato, Lodz). După primele două ediţii, expoziţia actuală include noile descoperiri şi pune accentul pe fibrele naturale, pe ultralejer şi pe invenţii demne de autorii de cărţi ştiinţifico-fantastice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri