FOTO Preşedintele Traian Băsescu, „un mic horticultor”, postează pe Facebook poze din grădina sa de legume

Data actualizării: Data publicării:
basel 1

După ce s-a declarat drept „un mic horticultor” şi s-a lăudat că îşi cultivă singur legumele pentru salata de dimineaţă, preşedintele Traian Băsescu a postat pe pagina sa de Facebook şi câteva fotografii prin care să îşi ilustreze pasiunea. În pozele făcute la sfârşitul lunii august, adunate în albumul Grădiniţa de acasă, şeful statului este surprins în timp ce culege roşii, ardei şi vinete din mica sa grădiniţă de legume de la Vila Lac 3. Alături de el se află şi soţia sa, Maria Băsescu.

În descrierea albumului creat pe site-ul de socializare, preşedintele precizează că a folosit doar răsaduri din comerţ.

În decursul zilei de marţi, prezent la Centenarul Societăţii Române a Horticultorilor, Traian Băsescu a mărturisit că îşi cultivă propriile legume de câţiva ani:

Îmi revendic dreptul de a fi un mic horticultor. Sunt trei ani de când nu am mai cumpărat vara roşii, castraveţi, ardei, ardei iute, dovlecei, pentru că acolo unde locuiesc am pus câteva straturi mici şi este o plăcere extraordinară ca dimineaţa, înainte de micul dejun, să te duci şi să iei roşiile şi ardeii să îţi faci salată de roşii cu puţină brânză şi să pleci la serviciu”, a spus preşedintele marţi.

Preşedintele a mai spus că, anul trecut, roşiile mari pe care le-a cultivat au fost distruse de dăunători, în timp ce roşiile mici, tip cherry, au rezistat: „Ce am observat (...): de exemplu, anul ăsta, nu ştiu cum a fost la dumneavoastră, dar şi roşiile s-au făcut foarte bine, toate soiurile de roşii, ardeii, dovleceii şi ardeiul iute. Anul trecut, însă, roşiile mari s-au stricat, în schimb, au rezistat cele mici, cherry”, a menţionat şeful statului.

Un amator poate să-şi pună roşii pe lângă curte, dar poate să le aibă sau nu în funcţie de condiţiile hidrologice, meteorologice sau dăunători. Dumneavoastră aveţi misiunea ca, indiferent de vreme, intemperii, să asiguraţi românilor hrana, dacă Guvernul creează condiţii ca acest lucru să se întâmple”, a mai spus el, în discursul rostit la Centenarul Societăţii Române a Horticultorilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri