Frumusețe inspirată din stilul anilor '50

Data publicării:
jackie kennedy

Moda anilor '50, perioada de aur a Hollywoodului, rămâne în amintirea fiecăruia. Stilul retro înseamnă eleganță, feminitate, originalitate. Dacă vă regăsiți în spiritul acelor ani, iată cum vă puteți înfrumuseța astăzi după modelul acelei perioade.

Puteți să vă inspirați din stilul vedetelor din anii 50-60. Marylin Monroe şi Jackie Onassis dădeau trend-ul pe atunci şi sunt şi acum modelul perfect de frumuseţe şi bun gust.

„Dacă vrem să participăm la o petrecere retro, cred că în primul rând trebuie să avem grijă să fim în perioada respectivă. dacă vorbim de o petrecere anii '60, atunci va trebui să fim cumva machiate foarte frumos, în machiajul anilor respectivi, o coafură la fel şi, evident, mare atenţie la ţinuta pe care o avem”, spune Mirela Fraser, designer.

Să începem cu aranjarea părului. Buclele sunt o alegere foarte bună. De asemenea, coafurile înalte sunt potrivite pentru o petrecere în stil retro. Nu uitaţi nici de machiaj.

„Se mergea pe un machiaj mai minimal, eventual o linie, un eyelinner, buzele acelea roşii şi foarte frumoase. Chiar dacă se duceau spre look-ul Jackie Onassis, care era brunetă, foarte classy sau dacă se ducea spre look-ul lui Marilyn Monroe, care era blondă, foarte expansivă şi feminină şi veselă”, adaugă designerul.

Elementul cel mai important îl reprezintă însă ţinuta. Mizaţi pe rochii care să vă pună talia în evidenţă.

Erau fustele ample, rochiile-bărcuţă, cum le numim noi acum, unde se vedea foarte bine clavicula, se punea în evidenţă partea asta feminină a corpului. Dacă mergem spre seară, atunci se îmbrăca o rochie care putea să fie foarte lungă şi amplă -- ori era o rochie lungă, vaporoasă, frumoasă, care putea scoate în partea de sus decolteul-- se miza întotdeauna pe un element puternic-- se avea în vederea şi partea de flirt, de frumuseţe, femeile ştiau să fie foarte, foarte atractive şi feminine atunci”, subliniază designerul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri