GALERIE FOTO. 10 locuri care trebuie vizitate cel puțin o dată în viață 

Data publicării:
GettyImages-133988136-1

 

Foto: Gulliver/ Getty Images

Locurile de pe lista TripAdvisor au fost stabilite în funcție de cantitatea și calitatea recenziilor făcute de călători de pe tot globul de-a lungul anului trecut.

„Aceste locuri atrag milioane de vizitatori anual și reprezintă unele dintre cele mai impresionante exemple de ingeniozitate umană de pe tot globul”, a spus directorul de marketing al site-ului, Barbara Messing.

Dacă sunteți în căutarea unui loc nou de vizitat puteți consulta lista cu cele 10 locuri de vizitat de mai jos. Deschideți galeria foto pentru a vedea fotografiile cu fiecare obiectiv turistic în parte.  

GettyImages-82145879
GettyImages-82145879

10. Domul din Milano (Italia)

Domul din Milano este al treilea edificiu bisericesc romano-catolic ca mărime din Italia, după Bazilica San Pietro din Roma și Catedrala Sfânta Maria din Florența. Catedrala din Milano este un reprezentant deosebit de arhitectură gotică cu o capacitate de peste 40.000 de locuri și o lungime de 157 de metri. A fost construit de-a lungul a circa 600 de ani. Construcția a început oficial în 1386 și a durat până în 1965. Acoperișul catedralei oferă o vedere extraordinară asupra orașului Milano, potrivit mashable.com

9. Monumentul Lincoln (Washington, SUA)

Monumentul Lincoln și perisajul din jurul său este unul dintre locurile care nu trebuie ratate din capitala americană. Are o importamță deosebită pentru mișcarea pentru drepturi civile din SUA și este vizitat anual de circa șase milioane de oameni.

Cele 36 coloane în stil doric care înconjoară statuia lui Lincoln reprezintă cele 36 de state ale Statelor Unite ale Americii, câte erau pe vremea președinției lui Abraham Lincoln. Mai târziu au fost înscrise pe peretele monumentului și alte 12 state.

8. Monumentul Alhambra (Spania) 

Cel mai vizitat monument din Spania, Alhambra din Granada, este o fortăreață medievală de arhitectură islamică. Cuvântul Alhambra provine de la Al Hamra care înseamnă roșu în limba arabă, datorită culorii stâncilor pe care este construit palatul.

Alhambra este un ansamblu de clădiri într-o fortăreață care domină câmpia și orașul Granada, situat în fața un cartier popular și pitoresc, Albaicin. De acolo se văd vârfurile înzăpezite din Sierra Nevada.

7. Biserica Învierii din Sankt Petersburg (Rusia)

Catedrala multicolorată din Sankt Petersburg este cunoscută după mai multe nume: Catedrala lui Hristos, Biserica Salvatorului și a Sângelui Vârsat sau pur și simplu Biserica Sângelui Vârsat. Numele său face referire la execuția Împăratului Alexander al II-lea. De altfel, acesta a fost ucis chiar în locul în care a fost ridicată Catedrala  la data de 13 martie 1881.

6. Marea Moschee din Cordoba (Spania)

De-a lungul timpului, Cordoba a fost ocupată de grupuri diverse: romani, vizigoți, musulmani, evrei și creștini. Cu toții și-au lăsat amprenta asupra orașului. Moscheea din Cordoba, împreună cu cetatea Alhambra, reprezintă cele mai prestigioase dovezi ale prezenței musulmane în Spania din secolul VIII până în secolul XV.   

5. Taj Mahal (India)

Taj Mahal este un monument în orașul Agra, India. A fost construit de împăratul Shah Jahan drept mausoleum pentru soția sa, Mumtaz Mahal. Clădirea a fost construită între 1630 și 1653.

În 1983, Taj Mahal a devenit parte din patrimoniul mondial UNESCO și rămâne și astăzi de departe unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume.  

4. Bazilica Sfântului Petru (Vatican)

Bazilica Sfântul Petru  din Roma se găsește în Cetatea Vaticanului, înăuntrul statului pontifical, în Piața Sfântului Petru. Edificiul, lung de 186 metri, înălțimea cupolei de 119 metri, și cu o suprafață totală de peste 15.000 m², este cea mai mare biserică din lume. Bazilica conține mormintele a peste 100 de sfinți și împărați și sculptura lui Michelangelor „La Pieta”. 

3. Angkor Wat (Cambodgia)

Angkor a reprezentat centrul Imperiului Khmer, care a domnit din secolul IX până în secolul XV. Angkor Wat este un templu hindus din regiunea Angkor din Cambodgia. A fost construit la începutul secolului al XII-lea și reprezintă un model de arhitectură khmeră de cel mai înalt nivel. Este cel mai bine păstrat loc arheologic, de la înfințarea sa acesta este cel mai important centru religios, prima dată hindus, dedicat zeului Vishnu , iar apoi budist.  

2. Moscheea Sheikh Zayed (Emiratele Arabe Unite)

Punctul de atracție principal din Abu Dhabi, Moscheea este formată din 82 de domuri albe. Moscheea poartă numele fondatorului Emiratelor Arabe Unite și construcția ei a durat 10 ani. Este considerată o minune arhitecturală pentru modul în care combinp stilul islamic modern cu cel clasic.  

1. Machu Picchu (Peru)

Circa un milion de turiști vizitează citadela incașă din secolul XV în fiecare an. A fost considerat un oraș pierdut care a fost abandonat în timpul Cuceririi Spaniole, dar Machu Picchu a căpătat atenție și a devenit destinație turistă în 1912 când un explorator american a coordonat o lucrare de excavare acolo. Machu Picchu este considerată una dintre cele șapte minuni ale lumii.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri