Sari la conținut

GALERIE FOTO. Românul care a înotat cu rechinii

Au apărut vreo 30 de rechini. Noi eram - se vede acolo jur-împrejur - și trebuia să stăm nemișcați fără să ne întindem mâna efectiv, să nu avem membrele la vedere”, povestește Ovidiu Pop.

Acesta a fost unul dintre cele mai spectaculoase momente din timpul scufundărilor în Bahamas. Timp de 40 minute, fotograful a făcut poze neîncetat. Şi nu i-a fost uşor să se concentreze - doza de adrenalină era uriaşă.

Ei treceau pe lângă tine, se loveau de tine. Ni s-a spus să nu-i atingem pentru că nu cel atins te atacă, ci cel din spate vede un pericol”, relatează Ovidiu Pop.

Ca să faci și poză, poze subacvatice, datorită faptului că aparatele sunt mari trebuie să știe să își mențină flotabilitatea foarte bine, să pună greutăți să compenseze forța de ridicare a aparatelor”, explică Tamaș Lunca, instructor de scufundări.

În total, 20 de scufundători erau pregătiţi să intre în apă. Şapte dintre ei au renunţat, însă, în ultima clipă, când au văzut ce îi aşteaptă în adâncuri. Pentru Ovidiu nu era prima şedinţă foto subacvatică. Şi-a făcut botezul la Cancun, în Mexic, unde a înotat în lacurile subterane din peșteri.

„Cenotele sunt în număr de vreo 10 mii în Mexic și doar vreo 50 sunt date în folosință publicului. Sunt, hai să spunem, lacuri care au în subteran aceste peșteri, care comunică cu marea”, explică Ovidiu D.Pop.

Experiența subacvatică de la sfârșitul lui februarie s-a finalizat într-un album de invidiat, în care sunt cuprinse aproape 4.000 de instantanee. Ovidiu face fotografie de 15 ani și de trei ani participă la saloane și competiții naționale și internaționale. A câștigat, până acum, 103 premii.

18