GALERIE FOTO. Săptămâna modei de la Paris: Balenciaga și Galliano

Data publicării:
GettyImages-514045738

 

Foto: Gulliver/GettyImages

Creatorul georgian, 34 de ani, i-a urmat în octombrie designerului american Alexander Wang la conducerea artistică a casei Cristobal Balenciaga, fondată la Paris în 1937, scrie Agerpres. Show-ul încadrat în Săptămâna modei a avut loc într-un studio de televiziune cu pereții capitonați cu polistiren și a putut fi vizionat în direct și în 360° de grade, grație unei aplicații pentru smartphon-uri și tablete.

Primele modele, taioare și mantouri din tweed, au adus un omagiu proporțiilor clasice ale casei Balenciaga. Au urmat bluzoane ample stil sportwear, pufoaice, scurte din jeans lungite la spate și gulere deschise pe umeri pentru a lăsa gâtul la vedere, într-un semn cu ochiul făcut marelui creator de modă spaniol.

Demna Gvasalia, care înainte a lucrat la Margiela, și-a impus propria tușă iconoclastă cu un trenci destructurat și rochii lungi cu imprimeuri florale care au uimit asistența. Purtate cu colanți în dungi alb-roșii, trenciurile au reamintit de propriul său brand "Vetements".

Emblematici în anii 1980, pantalonii pescărești revin purtați cu balerini cu vârful ascuțit, sau cu pantofi cu platformă, în timp ce rochiile de seară se poartă cu cizme din vinil. În ce privește accesoriile s-au remarcat ochelarii de soare, având agățate de brațe lanțuri lungi până la piept, asemenea unor coliere. În timp ce gențile uriașe purtate sub braț au făcut trimitere la sacoșele de supermarket.

La Celine, colecția prezentată la Tennis Club din Paris de directoarea artistică Phoebe Philo a propus pantaloni lungi și evazați, din țesături fluide. Rochiile se poartă cu legging și sandale, în timp ce suprapunerile au fost vedetele serii. Alternativa la poșetele de mână au fost gențile mici legate de brâu.

Contrastând cu scaunele transparente fluorescente pe care au fost instalați invitații, paleta de culori a fost cuminte, mult bej și crem, dar și negru cu câteva nuanțe tari, de verde și galben.

În colecția mărcii lansate de John Galliano, al cărui director de creație este din 2011 fosta sa mână dreaptă Bill Gaytten, veșmintele în stil militar s-au întrepătruns cu rochiile transparente din dantelă fină. "O colecție emblematică Galliano, britanică și sensibilă", a comentat stilistul casei, Bill Gaytten. 

GettyImages-514045664
GettyImages-514045664

"Am pornit de la poze cu ofițeri însoțiți de doamne îmbrăcate foarte feminin. Totul a început de acolo, un melanj de uniforme masculine și de rochii", a explicat el presei înainte de începerea show-ului.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri