Sari la conținut
News Alert

GALERIE FOTO. Tânăra alpinistă Dor Geta Popescu mai stabilește un record 

„1300 metri diferență de nivel parcurși în mai puțin de cinci ore, un traseu abrupt cu trecere de la gol alpin și stâncă la o faleză cu rocă erodată de ghețarul tocmai retras. După parcurgerea ghețarului care îmbrăca conul vulcanic, am ieșit pe creasta craterului. Totul într-o succesiune rapidă pe o rută solicitantă, însă deosebit de frumoasă, care a culminat cu vârful și panorama superbă care s-a deschis în fața mea. Extaz... la altitudine!”, a declarat Geta.

Alpinista, care și-a propus să escaladeze ei mai înalţi vulcani din America de Nord, Australia şi Oceania, este la a cincea reușită în Circuitul „7 Volcanoes”, al celor mai înalți vulcani de pe fiecare continent.

5

Pico de Orizaba este cel mai înalt munte din Mexic și al treilea cel mai înalt din America de Nord, după Denali din Alaska și Logan din Canada.

Dor Geta Popescu își continuă expediția de record mondial „America de Nord 2016” și acum și-a propus să escaladeze vârful Denali, din apropierea Cercului Polar. Denali are o altitudine de 6190 de metri și al treilea cel mai înalt vârf din Circuitul 7 Summits (cele mai înalte vârfuri de pe fiecare continent), după Everest (Nepal) și Aconcagua (Argentina).  

La doar 10 ani, în august 2013, Geta Popescu a devenit cea mai tânără alpinistă din lume care a urcat pe vârful Ararat. Apoi, la 11 ani a stabilit două recorduri mondiale, după ce a urcat pe vârfurile Sabalan, din Iran și Damavand, cel mai înalt munte vulcanic din Asia.

Citiți și: 
Record mondial la 12 ani
Dor Geta Popescu, 12 ani și trei recorduri mondiale
Dor Geta Popescu bate recordul
Pe acoperişul lumii, la 12 ani