Sari la conținut

Ghidul turistic, înlocuit de tablete şi telefoane la Piatra Neamţ

Cu ajutorul sistemului, în 10 secunde, turistul este direcționat pe Youtube, unde i se deschide instantaneu un filmuleț de prezentare a monumentului respectiv. Secvența prezintă date istorice și informații ca și cum ar fi spuse de un ghid turistic. Tot ce trebuie să facă turistul e să scaneze codul pe care îl găseşte pe fiecare clădire turistică.

Este un proiect care a fost foarte bine gândit, nevoia turistului este din ce în ce mai mare, tehnica în ce privește gadget-urile este în creștere”, spune Cătălin Goldan, administratorul telegondolei din Piatra Neamţ.

Proiectul a costat puțin peste 20.000 de lei și a fost implementat de autoritățile locale din Piatra Neamț pentru a suplimenta lipsa ghizilor din turism.

Acest sistem credem noi că va veni în sprijinul celor care ne vizitează, în sensul că nu avem atât de mulți ghizi profesioniști care să facă tururi și să explice oamenilor acele lucruri și, atunci, am apelat la acest sistem online”, afirmă Bogdan Pușcașu, city manager al municipiului Piatra Neamț.

Până acum, în acest sistem au fost incluse 27 de obiective turistice.