Sari la conținut

Ghiveciul ardelenesc, deliciul toamnei

Povestea ghiveciului ardelenesc începe cu pulpele de pui, neapărat aşezate la rumenit în uleiul încins.În timp ce pulpele se prăjesc, vine rândul legumelor.

Ingredientele ghiveciului ardelenesc: 

-pulpe de pui

-două cepe

-usturoi

-patru cartofi

-fasole păstăi

-10 ciuperci

-două roşii

-un ardei

-un dovlecel

-o vânătă

„Pentru patru porții de ghiveci ardelenesc vom folosi aproximativ patru cartofi nici mari, nici mici, medii, o mână de fasole păstăi, ciuperci, cam vreo 10 bucăți, 2 roșii mari, un ardei, un dovlecel”, a spus bucătarul Mihai Csillag.

După ce se spală, legumele sunt tăiate în bucăți, nu foarte mici și se așează în cratiță, alături de pulpele de pui. Prima este ceapa, tăiată julien. După câteva minute se pun în cratiță și celelalte legume. E bine ca roșiile să fie proaspete pentru că sunt mai aromate, spun bucătarii.

Peste toate se toarnă apă în aşa fel încât să treacă peste ele. "E o reteta sanatoasa deoarece contine foarte multe legume, continand foarte multe legume, clar , vitamine, saruri minerale necesare organismului", a mai spus Mihai Csillag.

Ghiveciul trebuie lăsat la fiert aproximativ 30 de minute. În timp ce legumele fierb, gazda noastră a tăiat 8 căței de usturoi pe care i-a aşezat în ghiveciul deja fiert, pentru a-și păstra mai bine aroma.