Green Day, videoclip cu un puternic mesaj anti-Trump

Data actualizării: Data publicării:
green day

Trupa americană Green Day a lansat luni, de Ziua Naţională Martin Luther King Jr., un videoclip protestatar, ce include un puternic mesaj anti-Trump, informează News.ro.

green day
Foto: Facebook

Azi, celebrăm iubirea şi compasiunea mai mult ca niciodată”, a spus Billie Joe Armstrong, solistul trupei Green Day, într-un mesaj care însoţeşte videoclipul piesei ”Troubled Times”.

”Troubled Times”, un single de pe cel mai recent album al trupei americane, intitulat ”Revolution Radio”, conţine versuri cu o mare încărcătură politică.

Regizat de Manu Viqueira şi David Rodriguez Simon, videoclipul acestei piese conţine imagini de la marşuri de protest intrate în legendă, în timpul mişcării pentru drepturi civile şi a luptei duse de femei pentru dobândirea dreptului de a vota. 

Mesaje conţinând cuvinte foarte dure apar în întregul videoclip, referindu-se la chestiuni controversate, precum sasim şi inegalităţile salariale.

Apar şi imagini cu grupuri care promovează ura rasială, precum Ku Klux Klan, şi referiri la distrugerile provocate de război. 

În videoclip apare şi un desen reprezentând o şapcă pe care a fost imprimat celebrul slogan de campanie al republicanului Donald Trump - ”Make America Great Again”.

Videoclipul piesei ”Troubled Times” a fost lansat cu doar câteva zile înainte ca Donald Trump să devină cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite. Ceremonia de învestitură va avea loc vineri, 20 ianuarie.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri