Sari la conținut

Gregory Porter, un vocalist de Grammy la Sala Palatului

Cântărețul american Gregory Porter a câștigat luna trecută cel de-al doilea premiu Grammy din carieră pentru albumul Take Me to the Alley, nominalizat la categoria Best Jazz Vocal Album. Continuați să răspândiți iubirea’’, a ținut artistul să transmită la aflarea veștii.

Concert_GREGORY_PORTER_3

Născut în 1971 în Statele Unite, Porter se pregătea pentru o carieră în fotbal american când un accident la umăr l-a oprit din acest drum. Devine muzician profesionist la vârsta de 40 de ani, urmând astfel ultimul sfat dat de mama sa, Ruth, cea care a avut o influență decisivă asupra vieții artistului.

După câțiva ani de concertat în cluburile de jazz din Harlem, muzicianul înregistrează albumele Water și Be Good, recunoașterea internațională venind odată cu lansarea discului Liquid Spirit în 2103, disc care a intrat în Top Ten UK Charts cu vânzări de peste 100.000 de exemplare.

Gregory Porter este o prezență cerută constant de marile festivaluri de jazz ca Montreux, North Sea Jazz, Jazz A Vienne, Copenhagen Jazz Festival, palmaresul său numărînd două Grammy pentru Best Jazz Vocal Album, două Jazz FM Awards, dar și titlul de Male Singer of the Year acordat de Journalists Association Jazz Awards în 2014. Rămânând în sfera marilor voci, amintim că printre vocaliștii săi preferați, Nat King Cole și Marvin Gaye ocupă locuri de cinste.

Pe 24 aprilie Gregory Porter va susține la Sala Palatului din București primul său concert în România, în cadrul turneului de promovare al noului album Take Me To The Alley, turneu ce începe în Statele Unite, trece prin Australia, Polonia, Marea Britanie, Franța, Germania, Elveția și lista continuă. Evenimentul face parte din seria de concerte Jazz Night Out organizată de Twin Arts.

Biletele la acest concert costă 120, 150, 180, 220, 260 de lei în funcție de categorie și se găsesc în rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturesti şi Humanitas, CinemaPro), online pe www.eventim.ro, dar și la casieria Sălii Palatului.

Detalii pe www.twinarts.ro şi paginile de Facebook Jazz Night Out și Twin Arts.