Iarna fără zăpadă aduce pagube în turism

Data publicării:
zapada-4

În anii trecuţi, la centrele de închirire a echipamentelor sportive era coadă. Acum săniuţele şi schiurile rămân pe rafturi. Specialiştii spun că este cel mai slab din ultimii 10 ani.

Turiştii care au venit la Băişoara, în Munţii Apuseni, au găsit pârtia închisă. Aşa că în loc să schieze, s-au plimbat

Absenţa zăpezii îi afectează atât pe proprietarii centrelor de închirere a echipamentelor de schi, cât şi pe administratorii de pensiuni şi hoteluri. Aceştia spun că după Revelion nu au mai avut turişti.

Din moment ce nu am avut zăpadă, încasările au fost foarte slabe, dar să sperăm că-şi va reveni sezonul şi cât de cât ne vom scoate investiţiile pentru anul acesta”, precizează Flavius Pâc, administratorul unui centru de închirieri schi.

În staţiunea Băişoara sunt amenajate două pârtii de schi, una de 1.200 metri, de dificultate medie şi una de 300 de metri, doar pentru schiori profesionişti. Ambele sunt însă închise. Nici în Poiana Braşov situaţia nu este mai bună. Doar patru din cele şapte pârtii sunt funcţionale, dar stratul de zăpadă nu depăşeşte 20 de centimetri.

În aceeaşi perioadă a anului trecut, comercianţii se bucurau de un profit generos. Acum însă oamenii spun că afacerile merg cum nu se poate mai prost.

În speranţa că totuşi vor veni turişti şi instructorii de schi au tăiat din preţuri, oferind reducero de 10-20%.

Lipsa zăpezii i-a făcut pe turişti să aleagă destinaţii precum Bulgaria, Austria sau chiar Elveţia. Pe Valea Prahovei sunt ocupate aproape jumătate din locurile de cazare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri