IAŞI. 20.000 de spectatori au asistat la un show aeronautic care a costat 40.000 de euro

Data publicării:
show-aviatic-baneasa-2012-21iulie-22iulie

"Iacării Acrobaţi", piloţi români cu sute de ore zbor la activ, au venit în localitatea Aroneanu, de lângă Iaşi, cu două avioane. Aceştia i-au ţinut minute bune cu sufletul la gură pe spectatori cu acrobaţiile lor.

„Iacării încearcă să combine atât elemente de acrobaţie elementară, cât şi elemente de acrobaţie avansată, elemente mai puţin accesibile unui pilot începător, să spunem aşa. Ei zboară pe avioane de producţie românească, fabricate la Bacău, YAK 52, care dau şi numele formaţiei”, a explicat Alex Conu, unul dintre membrii formaţiei.

Au urmat salturi cu paraşuta şi demonstraţii de freestyle jetsky, pe lacul Aroneanu.

Spectatorii au avut ocazia să urmărească şi evoluţia unui elicopter al Forţelor Aeriene Române, dar şi demonstraţii ale echipelor de intervenţie SMURD. Show-ul a marcat începerea lucrărilor la noua pistă de la aeroport.

„Nici nu puteam găsi, dacă doriţi, un eveniment mai bun cu care să Celebrăm faptul că acum două săptămâni am inaugurat lucrările de la noua pistă a aeroportului ieşean şi că, pe lângă această premieră, acest show aeronaval, Iaşiul va avea şi alte aeronave noi”, a declarat Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Spectacolul, care a costat 40.000 de euro, s-a încheiat la apusul soarelui, când piloţii au lansat un foc de artificii din avion.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri