În culisele Balului Vienez: ţinute elegante, dans, meniu sofisticat şi respect

Data publicării:
10 2003balvieney-54042

În fiecare an, sute de oameni strălucesc la Balul Vienez din Bucureşti. Ţinutele de gală, mâncărurile rafinate şi valsul vienez fac să reînvie pentru o noapte o atmosferă de poveste. Pentru ca totul să iasă perfect aproape 250 de oameni s-au implicat în organizarea acestui eveniment fastuos. Dar, cele mai mari emoţii, le-au avut 80 de tineri care au repetat timp de o lună şi jumătate o coregrafie specială.

Pentru ca totul la bal să mergă pe ritm nu doar dansatorii şi-au repetat "mişcările" până în ultima clipă. De ultimele pregătiri s-a ocupat şi Martin Grund. El a organizat până acum aproape 40 de baluri vieneze în întreaga lume. Vrea ca fiecare bal să iasă ca pe vremea regelui Franz Joseph.

Balul este la fel ca unul de acum 100 de ani. Hainele arată la fel, avem acelaşi aranjament pe mese, servirea este la fel organizată, orchestra îşi face treaba ca acum un secol, iar lumea se va simţi la fel de bine ca acum 100 de ani”, spune Martin Grund.

Şi pentru ca invitaţii să se simtă bine, bucatele au fost alese şi pregătite pe măsura evenimentului.

Meniul este mult mai rafinat decât ce se face în restaurantul clasic. Nu lipseşte pieptul de raţă afumat cu piure de portocale şi sos de roşii uscate, după care servim scoici saint jacques în crustă de fistic cu piure de cartofi dulci li un cruton de caviar negru, iar la felul principal un muşchi de vită în vin roşu servit cu 3 tipuri de morcovi, sparanghel, sos de trufe şi un piure de sfeclă roşie”, dezvăluie o parte din acest meniu sofisticat, unul dintre bucătari.

De muzica clasică s-a ocupat orchestra Palatului Schonbrunn din Viena dirijată de maestrul Guido Mancusi, care a compus un vals special pentru acest bal. Povesteşte că a compus acest vals - „Nopţi în Bucureşti” - în urmă cu mai mulţi ani şi de atunci îl cântă la fiecare bal.

Pentru a fi prezenţi la eveniment, invitaţii au plătit câte 900 de lei. Asta pentru că dincolo de lux şi eleganţă, evenimentul de gală este pus în slujba unui scop caritabil. Toţi banii strânşi vor fi donaţi fundaţiilor United Way Romania şi SOS Satele Copiilor Romania.

Intraţi în culisele Balului Vienez, urmărind materialul video ataşat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri