În vizită la castelele de pe Valea Loarei

Data publicării:
vale

Franţa este o destinaţie accesibilă de vacanţă şi, dacă aţi văzut Parisul şi Coasta de Azur, e timpul să încercaţi şi altceva. Un concediu pe Valea Loarei nu înseamnă doar relaxare, ci şi o adevărată lecţie de istorie şi arhitectură.

Nu vă gândiţi că e complicat de ajuns. Primul pas este să vă planificaţi călătoria până la Paris. Aveţi de ales între avion şi autocar. Pentru un bilet la o cursă aeriană low cost plătiţi cam tot atât cât aţi da pe un bilet la autocar, adică aproximativ 200 de euro. E nevoie de ceva mai mulţi bani pentru zborurile companiilor mari.

Diferenţa e semnificativă, însă, la numărul de ore pe care-l veţi petrece pe drum: trei ore pe calea aerului, două zile pe şosea. De la Paris, în două ore sunteţi pe Valea Loarei. Se ajunge foarte simplu cu trenul, iar un bilet dus vă costă 32 de euro.

Puteţi închiria şi o maşină. Vă costă între 30 şi 60 de euro pe zi, plus benzina pe care o consumaţi.

Odată ajunşi pe tărâmul de poveste, singura dilemă reală este cu ce castel vă începeţi periplul.

Blois, Amboise, Chambord, Chenonceau, sunt doar câteva dintre castele ce se înalţă de o parte şi de alta a Loarei. Chambord este cel mai mare. Pe lângă cele 426 de camere, 77 de scări interioare, 282 de şeminee şi 800 de coloane, domeniul include o grădină imensă şi un parc de vânătoare. Dacă vreţi să vedeţi un castel pe cât de sofisticat, pe atât de romantic, nu ocoliţi Chenonceau. Veţi rămâne impresionat de interiorul spectaculos. Biletul de 11 euro vă va deschide poarta unui adevărat paradis.

E important de precizat, însă, că peisajele întregesc tablolului locului şi, după câteva zile petrecute în valea Loarei, veţi înţelege de ce acest loc face parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri