Sari la conținut

Inginerii de la NASA au creat dovleci hi-tech

Crearea de „dovleci sculptaţi” nu este o ştiinţă spaţială, însă acest detaliu nu i-a oprit pe inginerii de la NASA să se întreacă în inventivitate în cadrul unui concurs anual insolit, ce a avut loc în această săptămână în Statele Unite, informează BBC, citat de News.ro.

dovleac

Inginerii de la Jet Propulsion Laboratory (JPL), administrat de NASA, au organizat şi în acest an un concurs ce vizează crearea „celui mai bun dovleac hi-tech”.

Printre propunerile din acest an s-au aflat un dovleac inspirat din Darth Vader, personajul negativ al francizei „Star Wars”, dar şi doi dovleci, sculptaţi pentru a semăna cu Donald Trump şi Hillary Clinton în timp ce sunt loviţi de un meteorit.

Motoare, instalaţii care ţin de robotică şi diverse dispozitive luminoase au fost folosite în număr mare şi în acest an.

Aaron Yazzie, inginer mecanic la JPL, a publicat pe Twitter fotografii cu unele dintre proiectele prezentate în această săptămână în cadrul concursului.

O echipă a creat un dovleac sculptat care se inspiră din popularul personaj de jocuri video Pacman şi care a fost înzestrat cu o gură robotizată care se mişcă.

Însă unul dintre cele mai originale proiecte a fost acela care s-a inspirat dintr-un viitor elicopter ce va fi trimis pe Marte pentru a cerceta diverse zone de pe „Planeta Roşie”.