Ingrediente-surpriză. Produsele alimentare conțin substanțe folosite la detergenți sau vopsea

Data publicării:
branzeturi

Celuloza, materia primă din care este fabricată hârtia, face parte din ingredientele folosite la fabricarea produselor lactate, cum ar fi caşcavalul, iaurtul sau îngheţata. Pe etichetă puteţi identifica celuloza cu denumirea de E460i sau E460ii. Producătorii o folosesc pe post de stabilizator. Nu are valoare nutritivă, iar cantităţi mari din acest tip de ingredient pot duce la senzaţia de balonare. Pe termen lung, colonul poate fi afectat.

Sunteţi dezgustaţi de gândaci? Aflaţi că majoritatea ingredientelor de culoare roşie conţin o o substanță produsă dintr-o specie denumită coşenilă. Insecta este înecată, uscată, iar apoi la temperaturi foarte înalte se extrage un colorant roşu. Îl găsiţi în îngheţată, suc, iaurt, bombonele sau chiar în rujuri. Fiţi atenţi la tot ce conţine E120, carmin sau coşenilă pe etichetă.

Prezentă în orice conservă sau prăjitură, dar şi în multe medicamente, gelatina este obţinută din piele de porc sau de vită şi resturi de oase. De cele mai multe ori oasele sunt fierte pentru mult timp şi la temperaturi extrem de mari, până când este extras colagenul din zeama de oase.

Aţi auzit vreodată de propilenglicol? Este folosit pentru a dezgheţa pistele aeroporturilor din întreaga lume. În plus, îl regăsim ca ingredient principal în vopsele, geluri de duş sau paste de dinţi, dar şi în îngheţată sau în ţigările electronice.

Pe lângă o mulţime de substanţe chimice, guma de mestecat conține și lanolină. Cunoscută că şi un emolient excelent al pielii, lanolina este de fapt o substanţă secretată de glandele sebacee ale oilor.

Iar chipsurile, atât de iubite de copii, conţin bisulfit de sodiu sau E222. Producătorii îl folosesc pentru a creşte valabilitatea acestor produse. TBisulfitul de sodiu este folosit nu doar de fabricanţii de chipsuri, ci şi de cei care fabrică produse de curăţenie.

Ingrediente ciudate sunt folosite și de producătorii de bere. Aspectul galben şi strălucitor al multor sortimente este dat de un clei special obţinut din vezici de pește. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri