Ingredientele controversate ale berii: de la organe de pește la porumb modificat genetic

Data publicării:
bere captura

În cazul berii, aspectul contează foarte mult. Berea blondă trebuie să fie clară şi aurie şi trebuie să aibă un strat generos de spumă. Însă, uneori, ingredientele vegetale din reţeta de bază nu sunt de ajuns pentru ca berea să arate perfect. Aşa că berarii apelează la ingrediente care pot fi considerate de mulţi dezgustătoare. Cum ar fi colagenul extras din vezica înotătoare a peştilor, care, potrivit Marketwatch, face ca berea să fie mai clară. Această substanţă este folosită îndeosebi de berarii britanici, care nu vor să folosească substanţe chimice cu aceeaşi proprietate. Însă vegetarienii consideră că ar trebui să fie avertizaţi de existenţa în băutură acestui ingredient de origine animală.

Berea care în mod cert nu are nicio urmă de peşte este cea germană, care este preparată după alte reţete şi alte standarde.

Şi, cel mai probabil, berile germane nu au nici coloranţii din insecte folosiţi de anumite berării. Este vorba de colorantul natural carmin, extras din anumite insecte şi folosit pentru a-i da o culoare roşiatică berii. Totuşi, carminul este un ingredient natural. Mult mai periculoase ar putea fi ingredientele sintetice folosite în unele beri, precum colorantul caramel. Este folosit în sucurile Coca Cola şi Pepsi, dar şi de anumiţi berari. Iar autorităţile din California l-au pus pe o listă a coloranţilor toxici. Însă Administraţia Alimentară a Statelor Unite şi autorităţile Uniunii Europene spun că, în cantităţi moderate, caramelul nu pune sănătatea consumatorilor în pericol.

Nu mai este un secret faptul că mulţi berari folosesc mălai. Însă unii berari, îndeosebi cei din America, folosesc mălai din porumb modificat genetic. Studiile încă nu sunt foarte clare în privinţa pericolelor pentru sănătate ale organismelor modificate genetic. În Europa pot fi cultivate şi vândute doar în condiţii extrem de stricte.

Marea problemă legată de aceste ingrediente din bere este că de multe ori berarii încearcă să ascundă folosirea lor, deoarece resturile de peşte sau coloranţii din insecte ar putea să îi îndepărteze pe unii consumatori. Unele berării susţin că folosesc doar ingrediente naturale şi vegetale. Altele se bazează pe faptul că nimeni nu se întreabă ce conţine berea câtă vreme gustul şi înfăţişarea sunt potrivite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri