Instrumentele din saloanele de frumusețe pot transmite hepatită și HIV

Data publicării:
unghii

Banala forfecuță și bețigașul de cuticule din saloanele de înfrumusețare sunt considerate de lege „materiale critice". De aceea, trebuie urmată aceeași procedură de sterilizare care se aplică și în unitățile sanitare. Medicii atrag atenția că folosirea alcoolului sanitar nu este suficientă pentru a elimina riscul de transmitere a anumitor boli prin intermediul instrumentelor de manichiură sau de pedichiură.

Următorul pas este sterilizarea obiectelor după un protocol clar stabilit de lege.

Setul de ustensile se introduce fie într-o cutie metalică, fie într-un pliculeţ de uz medical, se sigilează ermetic, peste acest pliculeţ se pune o bandă care este de fapt martorul sterilizării în momentul în care se introduce în sterilizator la o temperatura optimă, la un timp optim se schimbă culoarea, atunci avem confirmarea că s-au sterilizat. Sunt perfect sterile”, a explicat Oksana Danilisin, managerul unui salon de înfrumuseţare.

Nu neglijaţi aceste reguli. Dacă forfecuţa şi celelalte unelte nu sunt bine sterilizate, riscaţi să plecaţi acasă cu mai multe boli.

De la cele mai uşoare, cum ar fi cele de natură bacteriană virală, herpesul, micotică până la infecţii virale mai serioase cum ar fi virusul hepatitei B, C sau chiar şi HIV”, a avertizat Cristina Cotruţă, medic specialist dermatolog.

În afară de obiectele folosite pentru manichiură şi pedichiură, asiguraţi-vă că este respectată igiena salonului, mai exact masa de lucru. Nici în acest caz, spirtul nu este suficient.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri