Sari la conținut
News Alert

Interviu 2.0. Din culisele meseriei de fotograf de nunți

„În plin sezon de nunți mă trezesc la 6-7”, povestește Horia Sârghi, fotograf de nunți.

El spune că nuntașii „trebuie dezamăgiți” pentru a le oferit un serviciu bun. Asta deoarece soacra mică, soacra mare sau oricare rudă vrea să aibă fotografii fiecare cu fiecare, iar în acest fel se pierde mult timp.

Horia pleacă acasă cu aproximativ 2.000 de fotografii de la o nuntă. Acestea trebuie alese, prelucrate, corectate și integrate într-un album de amintiri care să arate impecabil.

Aparatul foto nu garantează poze frumoase. Felul în care gândești o fotografie, modul în care reușești să te adaptezi la situații și atenția ta la detalii fac toată diferența. Iar Horia ne exlică foarte bine de unde poți reduce din costuri și unde sunt locurile în care trebuie să investești în echipament.

El spune că, pentru început, îți trebuie un obiectiv fix. El lucrează acum cu un Nikon D4, cu carcasă din titaniu, care costă peste 24.000 de lei.

Deși meseria de fotograf de nunți poate părea o idee bună pentru un tânăr care încă își caută drumul, banii nu aduc mereu fericire sau stabilitate. Adevărul este că a fi fotograf de nunți este mai degrabă un job și nu o carieră.

Ai bani pentru următoarele trei luni. Eu îmi pun problema ce o să fac la pensie. E o meserie pentru un om tânăr”, spune Horia Sârghi.

Urmăriți interviul integral în materialul video de mai sus.