Sari la conținut

INTERVIU | Trei zile până la concertul Queen din România: „Promitem o petrecere pe cinste”  

Aproape o jumătate de secol de muzică, vânzări record, milioane de fani în lumea întreagă, o listă colosală de premii și distincții, un catalog impresionant de hit-uri. Totul sub un singur nume - Queen.

Andrei Tomescu i-a găsit pe Brian May, Roger Taylor și Adam Lambert veseli, puşi pe glume şi, mai ales, nerăbdători să ajungă la Bucureşti.

Adam Lambert are și o legătură mai deosebită cu țara noastră, respectiv mama lui are rădăcini românești.

„Abia aștept să vin în România pentru că mama mea are rădăcini românești și nu am fost niciodată acolo. Bunicul din partea mamei sau străbunicul, nu știu sigur dacă este o generație sau două înaintea mamei, dar erau români”, a spus Adam Lambert.

Brian May a fost deja în România, pentru un concert susținut alături de Miss Kerry Ellis, și a mărturisit că este nerăbdător să se întoarcă.

„Mi-a plăcut la nebunie! Ne-am simțit extraordinar! Nu ne-am așteptat ca oamenii să fie atât de calzi și de primitori. La vârsta mea e minunat să merg într-un loc în care nu am mai fost niciodată, să le cânt oamenilor, iar muzica mea să îi facă fericiți. Abia aștept să mă întorc”, a spus artistul.

Artistul se va întoarce marți seara, alături de Roger Tylor și de Adam Lambert pentru un concert pe care fanii Queen din România îl așteaptă de zeci de ani. De aceea, membrii trupei le-au promis...

„O petrecere pe cinste, o noapte pe cinste, un show excelent cu multe hit-uri Queen cântate minunat de Adam Lambert”, a spus Roger Taylor.

Adam Lambert a devenit din Queen. Fanii trupei îl iubesc pentru că nu a încercat niciodată să îl imite pe legendarul Freddie Mercury, îi iubesc vocea, dar şi modul în care interpretează hit-urile Queen.

Cântecele sunt incredibil de frumoase și nu au vârstă, spectatorii știu fiecare vers după ce, ani la rând, Queen a facut parte din viețile lor”, a spus Adam Lambert.

Întrebat care este cântecul lui preferat de la Queen, Adam Lambert a declarat că este o alegere dificilă.

„E greu să aleg un cântec preferat. Toate sunt absolut minunate și fiecare dintre ele satisface o altă emoție. Who Wants To Live Forever este foarte dramatică, The Show Must Go On la fel. Cred că cel mai bine mă identific cu Somebody To Love. Dar toate sunt foarte speciale. A fost și preferata lui Freddie, Somebody To Love. Cred că spune ceea ce fiecare dintre noi simțim uneori în viață”, a explicat cântărețul.

„Dar Who Wants To Live Forever este cea mai emoționantă, iar Adam o cântă minunat. Și cred că Freddie ar fi de acord cu mine, Adam este extraordinar, iar prin vocea lui cântecele primesc noi semnificații”, a adăugat Brian May.

Anul acesta se împlinesc 25 de ani de la moartea lui Freddie Mercury. Însă chiar și așa, spune Brian, Freddie este în continuare prezent atât în viețile lor cât si în concerte.

„Îi dedicăm lui Freddie câteva momente în spectacol, avem și mici duete cu el. Este fără îndoială alături de noi pe scenă și face parte în continuare din viețile noastre, pentru că Freddie a fost și va rămâne mereu parte din Queen. Cum ar putea să fie altfel?”, a spus Brian May.

Cum ar putea să fie altfel dacă ne gândim că fără Freddie, Queen poate nici nu ar fi existat. El a fost cel care i-a convins pe Brian și pe Roger, aflați în punctul de a renunța la muzică, să înceapă împreună un nou proiect muzical. Așa s-a născut Queen.

„Cred ca aș vrea să înțeleg care era procesul lui creativ. Nu aș putea să îi pun doar o singură întrebare, mi-ar plăcea să avem o întreagă conversație, să stăm de vorbă și să aflu care îi era abordarea, ce anume l-a inspirat, cum se simțea pe scenă”, a spus Adam Lambert despre Freddie Mercury.

Despre viața lui Freddie și despre partea nevăzută a trupei Queen vom afla, cu siguranță, multe lucruri pe care nu le știm din filmul biografic la care, spune Brian, deja se lucrează .

„Anul viitor, sperăm noi. Este greu și durează mult dar avem doar o singura șansă de a ne spune povestea și de aceea filmul trebuie să fie bun și să îi facă dreptate lui Freddie din toate punctele de vedere”, a spus Brian May.

Întrebat cum este să fii Queen, la aproape 50 de ani de la lansarea trupei, Brian May a spus simplu „magic”.

„Este magic! Nici eu și nici Roger nu cred ca ne-am gândit vreodată că vom ajunge până aici. Când l-am pierdut pe Freddie, ne gândeam că... "asta a fost!" Dar apoi l-am gasit pe Adam și să putem încă să fim Queen, să ne cântăm hit-urile și să facem atâția oameni fericiți, este într-adevar un miracol. E minunat!”, a subliniat artistul.