Invitație în țara lalelelor. Olanda este regatul multiculturalității și toleranței

Data publicării:
olanda

Olanda este, mai mult decât altele, o ţară a contrastelor. Un pământ sărac i-a îndemnat pe locuitori să cutreiere mările, olandezii au avut în decursul istoriei una dintre cele mai mari flote comerciale. Corăbiile lor străbăteau mările şi oceanele, au descoperit teritorii, au jefuit sau făcut comerţ, au întemeiat oraşe şi colonii. Aşa au devenit bogaţi, iar ştiinţa, arta şi cultura s-au dezvoltat puternic. Au cucerit pământuri din mare şi le-au transformat în ogoare, au brăzdat pământul cu canale navigabile peste care au aruncat poduri.

Ţara lor a devenit un loc foarte vizitat de turişti. Pentru români, o excursie în Olanda este accesibilă ca preţ şi deosebit de instructivă. Din Bucureşti sunt curse zilnice spre Amsterdam, iar pentru un preţ bun e util să vă rezervaţi zborul din timp. Un zbor până pe aeroportul Schiphol din Amsterdam, al cincilea din Europa, durează trei ore.

În Amsterdam sunt sute de hoteluri, iar preţurile variază după gradul de confort şi după poziţionare. În lunile de vară sunt foarte mulţi turişti, iar preţurile cresc, aşa încât făceţi-vă rezervări din timp. Chiar dacă vă cazaţi în oraşe mai mici, preţurile sunt apropriate cu cele din capitală, modice pentru salariile occidentale, însă destul de ridicate pentru români.

Amsterdam şi Rotterdam sunt marile metropole olandeze, aglomerate şi în veşnică mişcare, dar pe lângă ele se află oraşe de mici dimensiuni, cu centrul medieval foarte bine păstrat, precum Delft, Breda, Leyden sau Utrecht, în care ritmul vieţii este mai tihnit. Nu se poate să rataţi o plimbare - cu maşina sau cu bicicleta - de-a lungul unuia dintre nenumăratele canale care brăzdează Olanda, şi să admiraţi succesiunea de lanuri de lalele, ateliere, păduri, tarlale cu cartofi sau păşuni. Mori de vânt se văd din loc în loc, amintind de tablourile marilor maeştri olandezi care se găsesc în muzeele de pe tot cuprinsul ţării. Dacă adăugăm că Olanda este ţara cu cel mai mare număr de opere de artă pe locuitor din lume, ne dăm seama că avem ce vizita.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri