Istoria farmaciilor din Brașov. Prima atestare documentară este o chitanță din 1512

Data publicării:
farmacii2

Prima farmacie din Brașov este atestată încă din anul 1512. Dovada existenței sale este o chitanță prin care se plătea onorariul farmacistului. Alte șapte spiţerii sunt atestate la 1520 - 1523, iar cele mai multe funcționau în centrul vechi al orașului, în jurul Bisericii Negre: două dintre ele erau în Piața Sfatului, una în dreptul Târgului Inului, iar cealaltă, în dreptul poliției. Alte două erau pe actuala stradă Republicii, iar cea din urmă era în Scheii Brașovului.

În acea perioadă, în Brașov era un singur farmacist maghiar, restul fiind saşi. Din păcate, astăzi Brașovul nu mai păstrează nicio farmacie autentică, însă Muzeul de Istorie găzduiește o încăpere în care este amenajată o farmacie precum cele de la 1500. În plus, un arhitect ingenios din Brașov a amenajat o cafenea în stilul unei farmacii săsești, iar acolo licorile se servesc din eprubete.

În centrul Brașovului sunt și alte obiective turistice, cel mai important dintre acestea fiind Biserica Neagră, dar merită să vizitaţi şi Turnul Ecaterinei, Turneul Alb sau Bastionul Ţesătorilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri