Izabela Pănescu: Tinereţe fără bătrâneţe înseamnă să fii din când în când copil, să zâmbeşti mereu

Data publicării:
izabela panescu Digi24

Izabela Pănescu revine la Digi24 cu un nou sezon al emisiunii "Tinereţe fără bătrâneţe"


1. Ce aduce nou "Tinereţe fără bătrâneţe" în acest sezon?

În acest sezon al emisiunii, care începe duminică, 6 septembrie, vom dezbate fenomene actuale care ne influenţează sănătatea fizică, dar şi pe cea mintală. În prima ediţie vom face o analiză a obiceiurilor noastre alimentare din ultimii 25 de ani: cum am ajuns să consumăm mai mult decât producem. În emisiunile viitoare vom vorbi despre divorţ, depresia la adolescenţi, dar şi despre situaţia proaspetelor mame care sunt susţinute prea puţin de autorităţi, aşa că renunţă la serviciu pentru a-şi creşte copiii.

De asemenea, începând de duminică oferim un serial special, cu personaje extraodinare. Îi veţi cunoaşte pe cei care şi-au schimbat total viaţa prin sport. Este vorba despre oameni care s-au transformat din sedentari în activi, care şi-au depăşit limitele şi sunt un exemplu de voinţă şi ambiţie. Veţi afla ce transformări au avut loc în viaţa lor, dincolo de aspectul fizic. Ştim cu toţii că vei slabi sau vei arăta mai bine dacă începi să faci mişcare, dar şi mai importante sunt schimbările care se petrec la nivel profund, mai ales la nivel psihic.

2. Ce le recomanzi celor care vor să trăiască sănătos?

Celor care vor să trăiască sănătos le recomand în primul rând să se relaxeze, să îşi descreţească frunţile, să respire adânc şi să zâmbească:) Viaţa e frumoasă, chiar dacă uneori nu pare. Puneţi pe hârtie motivele pentru care sunteţi recunoscători. Sunt sigură că sunt multe!

Dacă treceţi printr-o perioadă grea, vă asigur că veţi găsi soluţii mai repede şi mai bune dacă priviţi totul cu detaşare şi cu un zâmbet pe faţă. Degeaba mâncăm sănătos şi facem mişcare dacă suntem mereu pesimişti, gândim negativ, îi invidiem pe alţii şi suntem concentraţi pe "a avea", nu pe "a fi". Sigur că este important să ne alimentăm corect şi echilibrat, să nu facem excese, sigur că vom fi mai sănătoşi dacă facem mişcare, dacă ne odihnim şi dacă ne hidratăm, dar dacă nu ne îngrijim şi de sufletul nostru, nu vom fi sănătoşi.

Deci nu va afundaţi în muncă, în bani şi griji. Petreceţi timp şi cu voi, nu doar cu alţii, amintiţi-vă de pasiunile voastre şi fiţi prezenţi în orice faceţi, fiţi acolo, nu cu mintea în alte zece locuri.

3. Cine sunt cei invitaţi în emisiune în acest sezon? Vor fi doar doctori sau aveţi invitaţi şi din altă zonă?

Invitaţii nu vor fi doar doctori, ci şi specialişti din alte domenii, precum psihologi, sportivi, bucătari, antreprenori, traineri, dar şi oameni simpli, ca noi toţi, care ne vor împărtăşi experienţele lor.

4. Ce înseamnă, pentru tine, tinereţea fără bătrâneţe?

Pentru mine tinereţe fără bătrâneţe înseamnă să te simţi tânăr la orice vârstă, indiferent de ce scrie în buletin, să nu umbli cu sacoşa de medicamente la tine, să fii din când în când copil, să te simţi bine în pielea ta, să zâmbeşti mereu şi să te bucuri de orice primeşti în viaţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri