Sari la conținut

Jamie Oliver închide şase restaurante din Marea Britanie, din cauza impactului Brexit

Celebrul bucătar şi susţinător al unei alimentaţii sănătoase Jamie Oliver intenţionează să închidă şase dintre restaurantele sale cu specific italian din Marea Britanie, din cauza deprecierii lirei sterline provocate de Brexit, care a urcat costurile localurilor, relatează Bloomberg citat de News.ro.

13512188_10153962345529807_2771179736693247523_n

Foto: Facebook

Astfel, în primul trimestru vor fi închise restaurante din Aberdeen, Exeter, Cheltenham, Richmond, Tunbridge Wells şi Ludgate Hill, din Londra, a declarat un purtător de cuvânt.

Anunţul este cel mai recent semn al presiunilor exercitate asupra afacerilor de deprecierea lirei, după referendumul din iunie referitor la Brexit.

Creşterea costurilor de achiziţie a unor produse precum uleiul de măsline a făcut ca restaurantele respective să devină nesustenabile, a explicat purtătorul de cuvânt.

”Aşa cum ştiu toţi proprietarii de restaurante, este o piaţă dură, iar presiunile post-Brexit şi incertitudinile au înrăutăţit situaţia”, afirmă directorul general Simon Blagden într-un comunicat.

Restaurantele care vor fi închise generează sub 5% din vânzările şi angajaţii reţelei lui Oliver.

Compania a precizat că va căuta să ofere locuri de muncă alternative pentru cei 120 de angajaţi afectaţi de restructurare.

Oliver intenţionează în continuare să înfiinţeze în acest an alte 22 de restaurante italieneşti în afara Marii Britanii, în ţări precum Australia, Brazilia şi Rusia. El urmează să mai deschisă noi steakhouse-uri Barbecoa în Marea Britanie.

Afacerile merg foarte bine, în ansamblu, încheind anul cu vânzări în termeni comparabili în creştere şi cu un număr mai mare de restaurante, a arătat Blagden.

Pe aceeași temă