Joc video pentru promovarea turistică a României

Data publicării:
romania-joc-3d-turism-Romania-3d-1

Personajul din jocul Play România se numeşte Mihai şi a fost creat de Nicolae Marghiol, împreună cu doi tineri programatori. Sociolog de profesie, Nicolae s-a gândit că România are nevoie de o nouă formă de promovare turistică.

Nicolae Marghiol: „Sunt tot felul de târguri de turism, de reuniuni, dar nu profităm suficient de tehnologia actuală, de calculator... şi mi-a venit ideea jucându-mă pe anumite aplicaţii... de ce nu să creez o astfel de aplicaţie-joc astfel încât să descopăr înainte de a fi la locul respectiv, dincolo de poze, să văd efectiv într-o realitate virtuală ce înseamnă locul respectiv, fie că e muzeu, fie că sunt sate frumoase, oraşe sau destinaţii turistice”.

Jocul, care va fi lansat în martie, va fi oferit gratuit pe internet. Utilizatorii Play România vor putea face un tur prin marile oraşe ale ţării, precum Timişoara, Oradea sau Bucureşti, vor vedea cum este cu barca prin Delta Dunării, ori vor descoperi peisajele din cele mai frumoase sate transilvănene. Călătorii virtuali vor afla, astfel, informaţii inedite despre obiectivele turistice şi despre personalităţile reprezentative ale locurilor.

Nicolae Marghiol: „Ne dorim ca din vară să-l avem pentru târgurile de turism, deci să fie disponibil şi în engleză şi franceză”.

Pentru asta, spune creatorul jocului, va încerca să obţină şi sponsorizări. Prezentat într-o sală de cinema din Bucureşti, Play România a plăcut publicului.

Anul trecut, în România au venit 1,9 milioane de străini, majoritatea europeni, care au rămas, în medie, două zile. Cei mai mulţi vin pentru afaceri, nu în vacanţă. Prin comparaţie, Franţa atrage peste 80 de milioane de turişti pe an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri